Για την υποστελέχωση των νοσοκομείων ειδικά στα νησιά μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» η Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως οι προσλήψεις πρέπει να είναι άμεσες.

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις των υγειονομικών. Έχει γίνει ήδη η προκήρυξη για τις 780 θέσεις αλλά οι γιατροί δεν πηγαίνουν στην περιφέρεια γιατί δεν υπάρχει κίνητρο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης είπε δεν γίνονται επανειλημμένες προσλήψεις και δεν υπάρχει προσέλευση γιατί δεν υπάρχουν γιατροί. Είναι και το οικονομικό ένα πολύ σημαντικό κίνητρο.

«Ένα ισχυρό κίνητρο είναι το νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Υγείας, δηλαδή ο γιατρός του Ε.Σ.Υ να μην είναι αποκλειστικής αλλά πλήρους απασχόλησης».

Σχετικά με τον κοροναϊό η κ. Παγώνη μίλησε για τη νέα μετάλλαξη «Αρκτούρος».

«Δεν έχουν αυξηθεί οι διασωληνώσεις. Ο αριθμός είναι γύρω στο 50. Υπάρχουν περισσότερα περιστατικά με COVID. Υπάρχει ένας φόβος για την καινούρια μετάλλαξη τον «Αρκτούρο», εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν την έχουμε ακόμα. Είναι πιο μεταδοτική από την Kraken που ξέραμε», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.