Σε χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης ρωσίδα dominatrix Viktoria Nasyrova, για απόπειρα δολοφονίας της σωσίας της, με σκοπό να της κλέψει την ταυτότητα.

Η Viktoria Nasyrova έδωσε στην αισθητικό της, Olga Tsvyk, ένα κομμάτι δηλητηριασμένο τσιζκέικ στις 28 Αυγούστου 2016 πριν της κλέψει το διαβατήριο και την άδεια εργασίας της.

Η Nasyrova «θα πάει στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή προσπάθησε να δολοφονήσει για προσωπικό κέρδος», ανέφερε η εισαγγελέας του Queens Melinda Katz σε δήλωση την Τετάρτη.

Το θύμα, αφότου έφαγε δύο κομμάτια από το γλυκό,  άρχισε να κάνει εμετό και πήγε να ξαπλώσει. Είχε παραισθήσεις και κόντεψε να πάθει έμφραγμα. Φιλικό πρόσωπο τη βρήκε αναίσθητη την επόμενη μέρα, φορούσε μόνο τα εσώρουχά της και υπήρχαν χάπια σκορπισμένα στο πάτωμα σαν να είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Στο σπίτι του θύματος βρέθηκαν χάπια και δοχεία για κέικ

Από την κατοχή της έλειπαν το ουκρανικό διαβατήριο και η άδεια εργασίας των ΗΠΑ, καθώς και κοσμήματα και περίπου 4.000 δολάρια (3.300 £) σε μετρητά.

Εκείνη την εποχή, η Tsvyk και η Nasyrova έμοιαζαν αρκετά, με σκούρα μαλλιά και την ίδια επιδερμίδα, και ήταν και οι δύο Ρωσόφωνες.

Η Nasyrova, η οποία ζούσε στο Μπρούκλιν, καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση και παράνομη φυλάκιση.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κουίνς, Κένεθ Χόλντερ, σύμφωνα με τη New York Post , περιέγραψε τη Νασίροβα την Τετάρτη ως «μια εξαιρετικά επικίνδυνη γυναίκα» που είχε επινοήσει ένα «διαβολικό» σχέδιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 47χρονη Ρωσίδα απασχολεί τις αρχές. Το 2015, η Interpol είχε ζητήσει τη σύλληψή της για τη ληστεία μετά φόνου της γειτόνισσάς της στη Ρωσία τον προηγούμενο χρόνο.

Η Νασίροβα έχει επίσης κατηγορηθεί ότι νάρκωνε και έκλεβε άνδρες που γνώριζε σε ιστοσελίδες γνωριμιών.