Η Google θα κυκλοφορήσει το πρώτο της αναδιπλούμενο smartphone εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που δημοσίευσε το CNBC. Η τιμή της συσκευής θα είναι άνω των 1.700 δολαρίων, δηλαδή πολύ υψηλότερη σε σχέση με τις συσκευές που έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα ο αμερικανικός κολοσσός.

Το Pixel Fold, όπως θα είναι η ονομασία του, θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό των συσκευών που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η Samsung, αλλά θα έχει «πιο ανθεκτική άρθρωση». Σημειώνεται ότι το κόστος του Galaxy Z Fold 4 της Samsung στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται στα 1799 δολάρια.

Η συσκευή, που είναι ενδοεταιρικά γνωστή με την κωδική ονομασία Felix, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O, στις 10 Μαΐου.

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει το Pixel Fold ως αδιάβροχο και σε μέγεθος τσέπης, με εξωτερική οθόνη 5,8 ιντσών, σύμφωνα με τα έγγραφα. Οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν από το CNBC δείχνουν ότι το τηλέφωνο θα ανοίγει σαν βιβλίο για να αποκαλύψει μια οθόνη 7,6 ιντσών σε μέγεθος tablet, ίδιου μεγέθους με την οθόνη της συσκευής της Samsung.

Θα είναι ελαφρώς βαρύτερο από το Samsung Galaxy Z Fold 4, αλλά με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία που η Google υποστηρίζει ότι θα έχει διάρκεια 24 ωρών ή 72 ωρών σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης.

Στο εσωτερικό θα βρίσκεται ο επεξεργαστής Tensor G2 της Google, δηλαδή ο ίδιος που χρησιμοποιήθηκε και στα Pixel 7 και Pixel 7 Pro πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η Google έχει εργαστεί για την ανάπτυξη του λογισμικού που θα «φοράει» η συσκευή, συμπεριλαμβανομένου του Android και του καταστήματος εφαρμογών Google Play, λόγω της υποστήριξης συσκευών τρίτων κατασκευαστών όπως η Samsung.

Με το Pixel Fold η Google θα έχει την ευκαιρία να εισέλθει σε μια εντελώς νέα κατηγορία συσκευών ωστόσο παραμένει άγνωστο τι είδους νέα «εμπειρία» θα προσφέρει. Αξίζει να αναφερθεί ότι προγενέστερες συσκευές Pixel διέθεταν αποκλειστικές λειτουργίες που δεν είναι διαθέσιμες σε όλα τα τηλέφωνα Android, όπως επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών που τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή Tensor.

Επίσης, ερωτήματα προκύπτουν και για τη σχέση ανάμεσα στις Google και Samsung, με την ανακοίνωση και κυκλοφορία της νέας συσκευής που θα καταστήσει τις δύο εταιρείες ανταγωνίστριες. Οι μετοχές της Alphabet υποχώρησαν περισσότερο από 3,5% τη Δευτέρα, μετά από έκθεση των Times που ανέφερε ότι η Samsung φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησής της από Google σε Bing της Microsoft για τα smartphone της.

Τα έσοδα από την μηχανή αναζήτησης της Google ανέρχονται σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Αυτό που αποκαλύπτουν τα έγγραφα που δημοσιοποίησε το CNBC είναι ότι η Alphabet θα προσφέρει κίνητρα σε μια προσπάθεια να πείσει τους καταναλωτές να μεταβούν στο Pixel Fold. Για παράδειγμα, σχεδιάζεται η προσφορά ανταλλαγής του παλιού τηλεφώνου Pixel, iPhone ή Android έναντι έκπτωσης για το Pixel Fold. Σχεδιάζει επίσης να προσφέρει ένα δωρεάν Pixel Watch, το πιο πρόσφατο smartwatch της εταιρείας, στους αγοραστές Pixel Fold.

Πηγή: OT.gr