Το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης ηττημένων μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου άφησε ανοιχτό ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ λάβουν τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αναζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης, αν οι αριθμοί το επιτρέπουν.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε, ότι θα διαχειριστούμε ενεργητικά τα συνταγματικά μας δικαιώματα, με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Εννοούμε δηλαδή, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σε όλα τα ενδεχόμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο Attica.

«Εάν μπορώ να εκφράσω το πνεύμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου, για εμάς οι εκλογές είναι κρίσιμες, επιθυμούμε να αποφύγουμε σίριαλ εκλογών, άρα θα κάνουμε ότι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης.

Μόνο με Τσίπρα πρωθυπουργό

Ο Γιάννης Δραγασάκης μπορεί να άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών για κυβέρνηση ηττημένων, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βγει δεύτερος στις κάλπες, ωστόσο διέψευσε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τρίτο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού.

«Εάν μιλάμε για κανονική κυβέρνηση και όχι ειδικού σκοπού, δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον επικεφαλής το κόμματος» συμπλήρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.