Η γκάμα νέων ηλεκτρικών μοντέλων απο την VW είναι έτοιμη να υποδεχθεί το νέο της μοντέλο, το ID.7  Μια ηλεκτρική λιμουζίνα που σε διαστάσεις αγγίζει σε  μήκος  τα4.961 mm, πλάτος 1.862 mm, ύψος 1.538 mm και μεταξόνιο 2.966 mm. Στην εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει στο  πρωτότυπο VW ID.Aero, ενώ η γραμμή σχεδίασης ακολουθεί την σχεδιαστική ταυτότητα της οικογένειας ID.

Στο εμπρός τμήμα δεσπόζουν οι λεπτοί προβολείς που ενώνονται από μια λωρίδα φωτός LED. Είναι ιδιαίτερα αεροδυναμική με τον  συντελεστή οπισθέλκουσας να ορίζεται μόλις 0,23. Το νέο ID.7 βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες.

Το πιο χαι τεκ εσωτερικό της VW υπάρχει στο νέο ID.7  με την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων – infotainment που αγγίζει σε διαστάσεις και σε διαγώνια θέση τις 15″. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα καθίσματα που έχουν αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας ενώ υπάρχει και  λειτουργία μασάζ. Το σύστημα φωνητικών εντολών και το ηχοσύστημα της Harman Kardon με 14 ηχεία είναι στο προαιρετικό εξοπλισμό.

Το ID.7 έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και σχεδιάστηκε με άξονα τις αρχές της αεροδυναμικής. Η οροφή του κλίνει κομψά προς τα πίσω σε στυλ κουπέ και συμβάλλει στην επίτευξη άριστου συντελεστή οπισθέλκουσας περίπου 0,23 ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Το μακρύ μεταξόνιο και οι κοντοί πρόβολοι δημιουργούν άφθονο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος για όλους τους επιβάτες.

Εκτός της μεγάλης αυτονομίας προσφέρει επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης στο ταξίδι χάρη στο νέο ευρύχωρο εσωτερικό του  που κατακλύζεται από πληθώρα τεχνολογιών.

Το εσωτερικό του ακολουθεί την σχεδιαστική ταυτότητα των μοντέλων ID με κοκπιτ το οποίο έχει επανασχεδιαστεί . Επίσης, οι πιο σημαντικές πληροφορίες αλλά προειδοποιήσεις εμφανίζονται πίσω από το τιμόνι στο κόκπιτ του ID χάρη στο νέο head-up τηw οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας. Όλες οι εφαρμογές παρουσιάζονται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων που αγγίζει τις 15 ίντσες.

Τα προαιρετικά μπροστινά καθίσματα είναι επίσης μια νέα εξέλιξη: για πρώτη φορά σε ένα Volkswagen, προσφέρουν προαιρετικά προσαρμοζόμενο κάθισμα Climatronic – με ψύξη ή θέρμανση όπως απαιτείται. Επίσης είναι διαθέσιμη και λειτουργία μασάζ που είναι εγκεκριμένη από την πρωτοβουλία στη Γερμανία «Καμπάνια για πιο Υγιή Πλάτη» (AGR).

Το ID.7 Pro φέρει μια ισχυρή μπαταρία με  χωρητικότητα 77 kWh, που δίνει τη δυνατότητα για φόρτιση σε παροχή 170 kW και αυτονομία 615 χιλιόμετρα, όντας απο τις μεγαλύτερες αυτονομίες που έχουν σήμερα τα μοντέλα της VW ενώ υπάρχει και η έκδοση ID.7 Pro S που εξοπλίζεται με μια μεγαλύτερη μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 86 kWh που του εξασφαλίζει σύμφωνα με την VW, αυτονομία που αγγίζει τα 700 χλμ!
Το νέο ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσαριστούν από τη Volkswagen έως το 2026. Μόνο εφέτος παρουσιάζεται το νέο ID.3, το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο και το ID.7. Ένα ηλεκτρικό συμπαγές SUV  και η έκδοση παραγωγής του ID. 2all σε τιμή κάτω των 25.000 ευρώ έχουν προγραμματιστεί για το 2026.