Και να θέλεις να κλείσεις τα μάτια, δεν μπορείς. Πώς το είχε πει προ ολίγου καιρού; «Δεν θα ακολουθήσω τον ρυθμό κανενός, αλλά, αργά, σταθερά και θεσμικά θα επιβάλλω τον δικό μου». Ναι, ακριβώς αυτά ήταν (κάποια από) τα λόγια του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου.

Εκτοτε, δεν πέρασε μεγάλο διάστημα και την τελευταία εβδομάδα έχουμε τα εξής άκρως εντυπωσιακά:

Πρώτον, τον ορισμό του Κροάτη ρέφερι Γιόβιτς στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Η επιλογή του προκάλεσε σεισμό αντιδράσεων  από τους δύο μονομάχους και την ίδια ημέρα, ο Γιόβιτς δήλωσε κώλυμα λόγω τραυματισμού! Αποτέλεσμα; Γνωστό. Βρέθηκε εν ριπή οφθαλμού elite διαιτητής, ο Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε. Κι ας μην μπορούσαν να …ανακαλύψουν υψηλού βεληνεκούς ρέφερι  μέχρι τότε στην ΚΕΔ και δη  ο αρχιδιαιτητής Μπένετ.

Δεύτερον, η ιστορία με τους πολωνούς διαιτητές που θα έπαιζαν στο ΑΕΚ-Αρης. Βρέθηκαν μεθυσμένοι; Διαψεύδεται και με το αλκοτέστ που ήταν καθαρό. Τι συνέβη στο αεροπλάνο και το αεροδρόμιο; Δεν μπορεί κάποιος να το βεβαιώσει με σαφήνεια- αν έγινε κάτι. Το μόνο που δείχνει ξεκάθαρο είναι πως μετέβη να τους παραλάβει ο κ. Διαμαντόπουλος που είχε οριστεί ως τέταρτος διαιτητής και τελικά σφύριξε τον αγώνα. Χωρίς ποτέ να μάθει κάποιος ποιος τον έστειλε εκεί, αν είναι η δική του δουλειά και αρκετά άλλα που μέρες μετά, μένουν στο σκοτάδι.

Τρίτον, το ζήτημα του ορισμού της έδρας του τελικού. Η ΕΠΟ αναζητούσε γήπεδο στο εξωτερικό. Μέχρι την Αυστραλία έφταναν τα σχέδια των αρμοδίων. Κι όμως, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα πως θα διεξαχθεί στις 20 Μαϊου στην Κύπρο. Ναι, αλλά υπήρχε μια λεπτομέρεια που δεν την εξέτασαν στην ΕΠΟ και προτίμησαν να αφήσουν τα πράγματα να κυλήσουν και να δουν  εν τέλει κόκκινη κάρτα! Η Αστυνομία της Κύπρου απέφυγε να ανάψει το πράσινο φως, φοβούμενη επεισόδια. Και τώρα αναζητείται νέο γήπεδο να φιλοξενήσει ένα ματς που περνά από σαράντα κύματα.

Ερώτηση: έχουμε ή όχι χατ τρικ της γκάφας για την Ομοσπονδία; Γιατί αν κάποιος το αρνηθεί, μάλλον αποφεύγει να συναντήσει την αλήθεια.