Νέο κύκλο ερευνών από τις Αρχές ανοίγει η έκτη κατά σειρά συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Η ανήλικη χθες Μ. Δευτέρα από τον τόπο όπου διαμένει τους τελευταίους μήνες εκτός Αττικής, μεταφέρθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανηλίκων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου αναφέρθηκε και σε άλλα άτομα με τα οποία έχει συναντηθεί.

Τα νέα πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες η 12χρονη μίλησε με την ίδια παιδοψυχολόγο στην οποία είχε δώσει και τις προηγούμενες καταθέσεις στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Η κατάθεση ήταν πολύωρη και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κορίτσι μίλησε για δέκα νέα πρόσωπα που φέρεται να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί της έναντι αμοιβής.

Ωστόσο αυτή την φορά οι περιγραφές που έκανε για τα συγκεκριμένα άτομα ήταν αόριστες και γενικόλογες. Κάποιους τους περιέγραψε με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους χωρίς να θυμάται ονόματα ενώ κάποιους άλλους θυμόταν μόνο το μικρό όνομα. Επίσης φέρεται να είπε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς.

Η 12χρονη αναφέρθηκε επίσης και στον Ηλία Μίχο λέγοντας ότι της είχε ζητήσει να συναντηθεί με δύο πλούσιους άνδρες χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κάτι περισσότερο για αυτούς αφού τελικά δεν έγιναν ποτέ αυτά τα ραντεβού.

Αίτημα των δικηγόρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος και πιέσεων των δικηγόρων της ανήλικης.

Το αίτημα τελικά έγινε δεκτό, αν και αρχικά είχε απορριφθεί αφού είχαν θεωρηθεί αόριστοι οι λόγοι που επικαλούνταν οι δικηγόροι.

Όπως και να έχει, τα όσα νέα στοιχεία κατέθεσε το κορίτσι χθες  Μ. Δευτέρα, θα αξιολογηθούν και θα συνδυαστούν με το υλικό που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα η έρευνα των Αρχών προκειμένου να οδηγηθούν στην ταυτοποίηση και άλλων βιαστών της 12χρονης.

Πάντως τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι οι Αρχές έχουν φτάσει κοντά στην ταυτοποίηση κάποιων προσώπων. Πάντως για να υπάρξουν νέες συλλήψεις πρέπει να γίνει αναγνώριση και από την 12χρονη. Στην χθεσινή της κατάθεση δεν υπήρξε τέτοια διαδικασία.