Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ επέδειξαν ενωμένο μέτωπο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Οι άλλοτε «Fab 4» προκάλεσαν έκπληξη, όταν εμφανίστηκαν μαζί για να χαιρετίσουν τα συγκεντρωμένα πλήθη πριν την κηδεία της μονάρχη.

Ωστόσο, φέρεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας να ομολόγησε μετά ότι αυτός ο κοινός περίπατος ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να κάνει.

«Από τα πιο δύσκολα πράγματα ο περίπατος»

Ο βετεράνος βασιλικός ανταποκριτής, Ρόμπερτ Τζόμπσον, ισχυρίζεται στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Ο Βασιλιάς Μας», ότι η Κέιτ Μίντελτον ένιωσε άβολα λόγω των «κακών αισθημάτων» και των «άρρωστων σχέσεων» μεταξύ των ζευγαριών.

«Η Κέιτ Μίντλετον παραδέχτηκε αργότερα σε ένα από τα ανώτερα στελέχη του Παλατιού ότι, έτσι άσχημο που ήταν το κλίμα μεταξύ των δύο ζευγαριών, ο κοινός τους περίπατος ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνει ποτέ», γράφει ο Τζόμπσον στο βιβλίο του.

Η εμφάνιση των «Fab 4» έλαβε χώρα δύο ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας. Τα δύο ζευγάρια χειροκροτήθηκαν καθώς περπατούσαν μαζί στις πύλες του Κάστρου του Γουίνδσορ και τιμούσαν την κληρονομιά της Αυτού Μεγαλειότητας, παραμερίζοντας προσωρινά τις διαφορές που πυροδότησε το Megxit.

Αν και φαινόταν να έχουν συμφιλιωθεί, ο Τζόμπσον σημειώνει ότι επρόκειτο απλώς για μια «ψευδαίσθηση» που έστησαν τα αδέλφια και οι σύζυγοί τους ώστε να νιώσει καλύτερα ο κόσμος που είχε στεναχωρηθεί από τον χαμό της Ελισάβετ.

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες που οι δύο πλευρές έβαλαν στην άκρη τις διαφορές για χάρη της βασίλισσας», επεσήμανε τότε βασιλική πηγή στο PageSix, ενώ το People υπογράμμιζε ότι «επρόκειτο για σημαντική επίδειξη ενότητας σε μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για την οικογένεια. Είναι μια εκπληκτική ιστορική στιγμή και επίσης βαθιά προσωπική για την οικογένεια που θα ήλπιζε κανείς πως τα μέλη της θα ενώνονταν και θα στήριζαν τον νέο βασιλιά ιδίως. Και ίσως γιατρευτούν κάποια από τα τραύματα στη διαδικασία».

Πάντως, ειδικός στη γλώσσα του σώματος έχει εξηγήσει ότι η Μαρκλ φάνηκε να έχει άγχος στην κοινή βόλτα.

«Η Μέγκαν έμοιαζε με γυναίκα που περίμενε τις υποδείξεις της αντί να πιέζει τον εαυτό της να βγει μπροστά. Η δούκισσα πείραζε συνέχεια τα μαλλιά της κάτι που έδειχνε το εσωτερικό άγχος της», ανέφερε.