Πλήρης νομική υποστήριξη στις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σε γιατρούς αλλά και σε ενδεχόμενες νέες για την προάσπιση της προσωπικότητας τους θα παρέχει το υπουργείο Υγείας μέσω των ΥΠΕ με αφορμή τη στοχοποίηση που δέχθηκε ο εντατικολόγος του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης στην κατάθεσή του στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αιχμές Κούγια για «εμπόριο οργάνων».

Ενα νέο επεισόδιο στην κόντρα Κούγια με Ηλιάδη ξεκίνησε σήμερα με αφορμή την ανάρτηση – σπόντα του καθηγητή και τη συμμετοχή του σε σύσκεψη του υπουργείου Υγείας. Αμεση ήταν και η απάντηση του Αλέξη Κούγια αφήνοντας νέες αιχμές κατά του καθηγητή εντατικολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η κόντρα των δύο ανδρών ξεκίνησε χθες κατά τη διαδικασία της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου και στις υπόνοιες περί «εμπορίου οργάνων» που δέχθηκε ο καθηγητής Ηλιάδης από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια. Στο θέμα παρενέβη χθες και το υπουργείο Υγείας δια του υπουργού Θάνου Πλεύρη διαβεβαιώνοντας ότι θα προστατεύσει νομικά όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ανάρτηση με αιχμές

«Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τις οικογένειες αυτών των παιδιών που έχουν δώσει ζωές σε πολλά άλλα παιδιά και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», απάντησε ο καθηγητής Ηλιάδης (ΣΚΑΙ) την Πέμπτη.

Δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τον Αλέξη Κούγια ο κ. Ηλιάδης ανέφερε σε ανάρτησή του: «Μικροί άνθρωποι στις μεγάλες αίθουσες φροντίζουν να μιλούν για ό,τι πιο πολύ δεν ξέρουν. Και τους ακούν με θαυμασμό άλλοι μικρότεροί τους και τους χειροκροτούν. Μια τρομερήν αντήχηση κάνουν τα κούφια χέρια που χτυπούν των κούφιων γιατί όλη εκείνη η κούφια απέραντη αίθουσα έχει επίτηδες χτιστή μ’ ηχητική πολλή κατάλληλη για τα μικρά χειροκροτήματα. Κώστας Μόντης».

Η απάντηση Κούγια

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας άφησε νέες αιχμές κατά του γιατρού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο»

Στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι «πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π».

Νομική υποστήριξη

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη καρβέλη και τον διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στο γιατρό για τη στοχοποίηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θίγουν θεσμούς του υπουργείου αποφασίστηκε να κινηθεί αυτοτελές.

Το υπουργείο εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στους θεσμούς και ειδικά στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, «ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως», αναφέρει το υπουργείο

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι ο ΕΟΠ  έχει ήδη ένα αυστηρό πλαίσιο, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και «επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές».