Ο Παναθηναϊκός πέρασε τελικά από το «Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με 1-0 και γκολ του Αντράζ Σπόραρ στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης. Με αυτή τη νίκη το «τριφύλλι» ανέβηκε στους 66 βαθμούς και συνεχίζει να είναι ισόβαθμο με την ΑΕΚ (πέρασε νωρίτερα από το Βόλο με το ίδιο σκορ). Ο Άρης από την άλλη μεριά έμεινε στους 41 (έχει έναν περισσότερο βαθμό από τον 6ο Βόλο).

Το ματς

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Κουρμπέλη, Σάντσες και Κλέινχεϊσλερ βασικούς αντί του τραυματία Κώτσιρα του Μπερνάρ και του Μαντσίνι. Απροόπτο υπήρξε ωστόσο με τον Μπρινιόλι που στην προθέρμανση ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη και τη θέση του πήρε τελικώς ο Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ.

Στον αντίποδα ο Άρης είχε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα μπήκαν για τους «κίτρινους» βασικοί οι, Καμαρά, Ετέμπο, Ιτούρμπε, Οντουμπάζιο και Μαζικού.

Ο Άρης ξεκίνησε την αναμέτρηση πιο επιθετικά με τον Νταρίντα στο 11′ να σουτάρει άουτ ψηλά έξω από την περιοχή ενώ στο 19′ να βλέπει μετά από κόρνερ την κεφαλιά του να καταλήγει ξανά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε τον αγώνα αλλά ευκαιρία δημιούργησε τελικώς στο 37′ με τον Κλέινχεϊσλερ να εκτελεί φάουλ πολύ έξω από την περιοχή και τελικώς τον Σιαμπάνη μετά από κόντρες να πιάνει τη μπάλα.

Στο 40′ ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τους αμυνόμενους των «κίτρινων» μπήκε από θέση πλάγια αριστερά στην περιοχή, σέντραρε συσρτά με τη μπάλα να απομακρύνεται από τους παίκτες του Τερζή.

Τελικώς οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με τη λευκή ισοπαλία 0-0.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικοί για την εστία του Σιαμπάνη μέχρι το 69ο λεπτό. Ο Τσέριν εκτέλεσε κόρνερ, ο Σάρλια στην περιοχή έδωσε πάσα στον Σπόραρ (είχε αντικαταστήσει τον Ιωαννίδη λίγο νωρίτερα), και ο Σλοβένος σκόραρε με το κεφάλι αν και έδειξε να αιφνιδιάζεται με τους αμυντικούς του Άρη να διώχνουν και ενώ η μπάλα είχε περάσει το τέρμα της γραμμής.

Το «τριφύλλι» στη συνέχεια βρήκε χώρους ανοιχτούς, είχε ευκαιρία με τον Κουρμπέλη στο 71′ να σουτάρει από πλεονεκτική θέση πάνω στο Σιαμπάνη, ενώ έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 89′ με τον Μαντσίνι να παίρνει τη μπάλα στο χώρο του κέντρου να μπαίνει μέχρι μέσα την περιοχή από θέση μέσα δεξιά αλλά να τη στέλνει τελικώς άουτ.

Ο Άρης έκανε την απέλπιδα προσπάθεια στο τέλος να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά μάλιστα να αποβάλλεται στο τέλος για χτύπημα εκτός φάσης στον Πέρεθ και να αποχωρεί με νεύρα.

Στο δια ταύτα

Ισορροπημένο γενικά το ματς με τον Άρη να είναι ελαφρώς καλύτερο από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, το «τριφύλλι» να ανεβάζει στροφές στο 2ο, να σκοράρει και μετά να διαχειρίζεται το υπέρ του 1-0 και να συνεχίζει να κυνηγάει τον τίτλο.