Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Γιώργος Λιάνης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό μετά και την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

Οι δημοσιογράφοι περίμεναν τον Γιώργο Λιάνη για να του αποσπάσουν κάποια δήλωση την ώρα που προσερχόταν στον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Γιώργος Λιάνης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους συναδέλφους του. «Σας παρακαλώ, είμαι συνάδελφος. Δεν μπορείτε να φέρεστε έτσι» είπε χαρακτηριστικά στις κάμερες.

Λίγο αργότερα μίλησε στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM και αναρωτήθηκε γιατί έγινε ξαφνικά πρώτο θέμα στην Ελλάδα το σχόλιό του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Είμαι 55 χρόνια δημοσιογράφος και μου συνέβη ένα γεγονός και πρέπει να δώσω μια απάντηση. Γιατί όπως έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, το να σιωπείς ισοδυναμεί με το ψεύδεσθαι.

Παρά την εισβολή που δέχτηκα πριν και ακόμα με περιμένουν απ’ έξω. Σαν να μην έχουμε την ελευθερία οι δημοσιογράφοι να αναπολήσουμε, πρέπει να ποινικοποιήσουμε και τις αναμνήσεις μας.

Ποιον προσβάλλει αυτό το κομμάτι; Τι είναι αυτό τώρα δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω! Γιατί αυτό το θέμα που διαβάστηκε από τότε που πουλούσε 80.000 φύλλα, γιατί αυτό το θέμα που διαβάστηκε στο βιβλίο μου που πουλούσε 10.000 αντίτυπα, γιατί δεν αντέδρασε κανείς και τώρα ξαφνικά γίνεται πρώτο θέμα στην Ελλάδα;

Θα δικαστώ τώρα για τη φράση «παρ’ το»; Και δεν θέλω να βγω στην τηλεόραση γιατί ο Σεφέρης λέει ότι η τηλεόραση είναι φονικό όπλο.

«Κάποτε κατηγορήθηκα για ψαλμωδός της Αλίκης»

Ευχαριστώ και τον συνήγορο του κυρίου Γιάννη Παπαμιχαήλ που είπε ότι έχω προσφέρει πολλά στον πολιτισμό. Θα δοθεί η απάντηση και εκεί που πρέπει αν επιμείνουν σε αυτό το πράγμα.

Εγώ κατηγορήθηκα τη δεκαετία του ’70 και του ’80 ως ο ψαλμωδός της Αλίκης και τώρα θα κατηγορηθώ για το ακριβώς αντίθετο;

Η λατρεία μου και ο σεβασμός μου για την Αλίκη δεν υπολείπεται από τη δική σας λατρεία και τον δικό σας σεβασμό. Δεν περίμενα ποτέ αυτό που συνέβη σήμερα.

Στον επαγγελματικό μου χώρο που προσέρχομαι στα 80 μου χρόνια και μάλιστα, προσήλθα με μια πατερίτσα γιατί μόλις έκανα εγχείριση στο γόνατό μου, να βλέπω ξαφνικά από ένα υπόγειο να πετάγονται δυο τρία νέα παιδιά με δυο κάμερες. Έκαναν αυτό που κάνουν συνήθως. Με ακολούθησαν μέχρι το ασανσέρ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάνης.