Πολλά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τις επιθέσεις και τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σχεδίαζαν στη χώρα μας οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής με την κωδική ονομασία «Υάκινθος».

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία οι δύο φερόμενοι ως τρομοκράτες εκτός από το εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή στο κέντρο της Αθήνας, σχεδίαζαν και άλλα χτυπήματα είτε με εκρηκτικά είτε με δολοφονικές επιθέσεις, κάποια εκ των οποίων είχαν και στόχο Έλληνες πολίτες, κάτι που περιπλέκει την υπόθεση.

Όλα αυτά βρίσκονται στο «στόχαστρο» των Αρχών που διερευνούν την υπόθεση με τρία στοιχεία να είναι αυτά που προβληματίζουν τις Αρχές.

Τα τρία σημεία που προβληματίζουν

Μιλώντας στο MEGA και στο «Live News», ο  αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε σε αυτά τα τρία σημεία, τα οποία προβληματίζουν τις Αρχές.

Το πρώτο είναι ότι απ’ όσα προκύπτουν από την υπόθεση φαίνεται πως οι στόχοι δεν ήταν μόνο ισραηλινού ενδιαφέροντος, αλλά υπήρχε επιδίωξη για τα λεγόμενα «τυφλά» χτυπήματα, κι εδώ προκύπτει το ερώτημα αν μέσα στη λίστα υπήρχαν κι Έλληνες πολίτες.

Το δεύτερο ερώτημα είναι εν ονόματι ποιας οργάνωσης λειτουργούσαν και επιχειρούσαν στη χώρα μας οι δύο συλληφθέντες και ποιον ακριβώς εκπροσωπούσαν, καθώς ένα «τυφλό» χτύπημα απομακρύνει το σενάριο να ενεργούσαν μόνο για λογαριασμό του Ιράν.

Το τρίτο και σημαντικότερο, είναι αν βρίσκονταν οι δράστες σε καθεστώς στρατολόγησης από τον άντρα στο Πακιστάν που έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ή από άλλους.