Αποσπασματική παρουσίαση αναρτήσεων και δηλώσεων του με προφανή στόχο την αλλοίωση των θέσεων του για κρίσιμα ζητήματα βλέπει πίσω από τα σχόλια της ΝΔ για το πρόσωπό του ο Μιθριδάτης, μετά το σάλο που έχει προκληθεί από τη δημοσίευση παλαιότερων αναρτήσεων του με σεξιστικό και χυδαίο περιεχόμενο.

Ο Μιθριδάτης, τη συστράτευση του οποίου με τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι οι αναρτήσεις του έχουν παρερμηνευτεί και απομονωθεί σκοπίμως.

«Ο Μιθριδάτης είναι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι υπέρ των γυναικών, είναι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και πρέπει να το πω για να το ξεκαθαρίσω μια για πάντα. Η επιχειρηματολογία είναι λίγο αστεία, να το πω, ως και πολύ. Διακρίνω μια ανησυχία, ένα άγχος, πρόσθεσε ο Μιθριδάτης.

«Γράφω πολλά πράγματα σατιρικά. Πρέπει να έχεις και λίγο την αντίληψη να το καταλαβαίνεις και να το αντιλαμβάνεσαι αυτό το πράγμα. Το θεωρώ και λίγο αστείο ειδικά από μία παράταξη που δεν υποστηρίζει αυτά τα συγκεκριμένα θέματα» σημείωσε ακόμη ο ίδιος.

Είναι η χαριτωμενιά μου

Ανάρτηση του Μιθριδάτη που η ΝΔ θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει ήταν και τότε που απευθυνόταν στον Αλέξη Τσίπρα και στα όσα ζητούσε από την τότε καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ με μάλλον ειρωνική διάθεση, αποκαλώντας τον Τσιπρουλέτο.

«Έτσι μιλάω και με τους ανθρώπους μου, με τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση υποτιμητικά τα υποκοριστικά, οι καταλήξεις που βάζω… Είναι η χαριτωμενιά μου» σχολίασε ο Μιθριδάτης.

Σε ότι αφορά την συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «βεβαίως υπήρχαν κουβέντες, υπήρχαν συνεννοήσεις, υπήρχε σύγκλιση. Και αυτό ήταν το σημαντικό να βρεις τα κοινά σημεία σου».

Ο Μιθριδάτης ευελπιστεί να δώσει μια διαφορετική φωνή μέσα στη Βουλή εφόσον εκλεγεί.

Προς υπεράσπισή του ο Μιθριδάτης εστίασε και στη στροφή που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στο έργο του. Όπως έγραψε απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, που τον κατηγόρησε για κατηγόρησε για σεξισμό και ομοφοβία:

«Επειδή εσείς δε νομίζω να γράψατε τον «Κύρη του σπιτιού», ούτε το «Αντρικές γουρουνιές», ούτε έχετε συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες και βίντεο για το Ζακ… Σας εύχομαι απλά καλημέρα».

Το χρονικό της κόντρας

«Όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα». Με αυτούς τους στίχους του τραγουδιού «Για να μην τα χρωστάω» καλωσόρισε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τον Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του νότιου τομέα Αθηνών.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του γνωστού καλλιτέχνη, η οποία ζήτησε την αποπομπή του.

«Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ;», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Να χαρώ εγώ «μπρόοδο»! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε…Τέτοια «πρόοδος» να μας λείπει καλύτερα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.