Σοβαρή, άνετη, νικήτρια…

Στην πρεμιέρα της στην φάση των προκριματικών του Euro 2024, η Εθνική μας ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί κόντρα στο Γιβραλτάρ, επικρατώντας με 3-0 έχοντας μάλιστα τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Μασούρα, Σιώπη, Μπακασέτα).

Επιπλέον τρία δοκάρια για το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ, το οποίο ήταν κυρίαρχο από την αρχή καταφέρνοντας να… καθαρίσει το τρίποντο από το πρώτο 45λεπτο.

Επόμενο τεστ για την «γαλανόλευκη» η φιλική αναμέτρηση με την Λιθουανία την ερχόμενη Δευτέρα (27/3).

Πως παρατάχθηκαν

Η Ελλάδα ξεκινήσε με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ στην τετράδα της άμυνας. Ο Σιώπης στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Μάνταλο, έχοντας τον Μπακασέτα μπροστά τους. Ο Πέλκας με τον Μασούρα στα άκρα της επίθεσης, με τον Γιακουμάκη ως φορ.

Για το Γιβραλτάρ, με σύστημα 4-3-3, ο Κόλινγκ στα καρέ, οι Βαλαρίνο, Σέργκε, Σιπολίνα και Ολιβέρο στην τετράδα της άμυνας ενώ στα χαφ οι Τορίλα, Μπρίτο και Λόπες. Ο Ρονάν και ο Κασκιάρο θα ως εξτρέμ με τον Γουόκερ μοναδικό προωθημένο στην επίθεση.

Γρήγορο προβάδισμα με Μασούρα

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε φορτσάτο στην αναμέτρηση, απειλώντας από την αρχή με τους Μπακασέτα (2’), Γιακουμάκη(6’), με τους παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ να μετουσιώνουν την κυριαρχία τους σε γκολ στο 11’.

Ο Μάνταλος γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μπάλντοκ, ο οποίος έσπασε στον Μασούρα που με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

«Σφυροκόπημα» στη συνέχεια

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του ματς, απέναντι σε ένα Γιβραλτάρ το οποίο αδυνατούσε να βγει από τα καρέ του.

Η Εθνική μας έφτασε μια… ανάσα από το 2-0 σε τρεις περιπτώσεις με τους Γιακουμάκη (23’, 30’,) και Μάνταλο (34’), ενώ και η προβολή του Πέλκα (36’) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

«Καθάρισε» με Σιώπη

Τελικά το δεύτερο γκολ που αναζητούσε μανιωδώς η Ελλάδα το βρήκε με… δράστη τον Σιώπη στο στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Πέλκας σπάει στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής στον Σιώπη, ο οποίος με μονοκόμματη σουτάρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στον πίνακα των σκόρερ και ο Μπακασέτας 

Στην πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης ο αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του Πογιέτ.

Υπέροχη μακρινή μπαλιά του Μάνταλου, βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Μπακασέτα, ο οποίος κατέβασε και πλάσαρε σωστά για το 3-0 στο 58’.

Δοκάρι Χ2 με Παυλίδη και Μάνταλο

Η Ελλάδα έφτασε κοντά και σε ένα τέταρτο γκολ, ωστόσο είδε το δοκάρι σε δύο περιπτώσεις να της το στερεί.

Αρχικά ο Παυλίδης στο 70’ γύρισε και εκτέλεσε βρίσκοντας το αριστερό δοκάρι, ενώ και η κεφαλιά του Μάνταλου τρία λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη, με τον 0-3 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιβραλτάρ (Χούλιο Ρίμπας): Κόλινγκ, Ολιβέρο, Τσιπολίνα, Σέργκεντ, Βαλαρίνο (62′ Κουμπς), Τορίγια (62′ Μούελχι), Μπρίτο, Μπερνάντο Λόπες, Ρόναν, Γουόκερ, Κασκιάρο

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπακασέτας (70′ Φορτούνης), Μάνταλος, Μασούρας (85′ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (62′ Παυλίδης) Πέλκας (62′ Κωνσταντέλιας)