Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες σε ταξίδια που δεν θέλει να κάνει. Μάλιστα, από ότι αναφέρουν οι γιατροί του, ο Ρώσος πρόεδρος  πάσχει από καρκίνο κι ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο της νόσου Πάρκινσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, το βίντεο εκμεταλλεύεται την εικασία ότι το μοναδικό μέχρι στιγμής ταξίδι του προέδρου του στο νεοεισερχόμενο έδαφος της Μαριούπολης πραγματοποιήθηκε από έναν σωσία και ρωτά: «Ποιος κυβερνά τη Ρωσία;».

Πώς εξηγείται η θεωρία για τους σωσίες

Ξεκινώντας το βίντεο θέτει το ερώτημα: «Ποιος επισκέφθηκε τη Μαριούπολη;». Αναφέρει: «Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει εδώ και καιρό τις διαφορές μεταξύ των σωμάτων του Πούτιν. Μια προεξοχή στον λοβό του αυτιού του Πούτιν αλλάζει συνεχώς. ‘Όπως και μια μικρή ελιά στο πρόσωπό του. ‘Ο ένας από τους Πούτιν έχει ευθείες ρυτίδες στο πρόσωπό του, ο άλλος έχει μικρές και διακοπτόμενες [ρυτίδες].»

Ο Πούτιν πιστεύεται ευρέως ότι έχει υποβληθεί σε τακτικές πλαστικές επεμβάσεις καθώς έχει γεράσει από τότε που έγινε για πρώτη φορά υπηρεσιακός πρόεδρος την τελευταία ημέρα του 1999.Οι φήμες λένε ότι οι «αντικαταστάτες» του Πούτιν -που έχουν υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις για να του μοιάζουν- χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο καθώς η υγεία του επιδεινώνεται εν μέσω φημών για καρκίνο και Πάρκινσον σε αρχικό στάδιο.

«Προφανώς ο πιο αδύναμος σωσίας στάλθηκε στη Μαριούπολη’, αναφέρει το βίντεο στα ρωσικά. Ξέχασαν να βάλουν το σαγόνι του’. Διερωτάται αν αυτός ο ‘σωσίας’ έχει ψεύτικα δόντια. Καταλήγει ρωτώντας: «Τελικά, πόσους Πούτιν έχουμε;»

Οι τρεις φωτογραφίες από το πηγούνι του

Νωρίτερα, η Ουκρανία χλεύασε τον Πούτιν επειδή φέρεται να ‘έστειλε έναν σωσία του στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Μαριούπολη’ σε μια επίσκεψη υψηλής ασφαλείας. Ο αξιωματούχος του Κιέβου Anton Gerashchenko δημοσίευσε τρεις εικόνες με το πηγούνι του Πούτιν και διερωτήθηκε αν ανήκουν στον ίδιο άνθρωπο. Ο ίδιος ειρωνεύτηκε: «Τι συμβαίνει με το πηγούνι σου, Πούτιν;».

Ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών ανάρτησε: «Φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό οι μακιγιέρ του (δηλαδή για τα πρόσφατα ταξίδια του ανθρώπου του καταφυγίου στην κατεχόμενη Κριμαία και τη Μαριούπολη) έπρεπε να δουλέψουν με ένα αρκετά χαμηλής ποιότητας αντίγραφο, ούτε καν ένα διπλό αλλά το αντίγραφό του.

‘Αναρωτιέμαι ποιος από αυτούς ήταν αληθινός;’ Η μία φωτογραφία έδειχνε τον 70χρονο Πούτιν, πριν από ένα μήνα, σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στη Μόσχα. Μια άλλη ήταν η αναφερόμενη επίσκεψη του Πούτιν στο ναυτικό λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία στις 18 Μαρτίου. Και η τρίτη ήταν από πλάνα που κυκλοφόρησαν την επόμενη ημέρα και προφανώς έδειχναν τον δικτάτορα στην πληγωμένη από τον πόλεμο Μαριούπολη.

Δείτε το βίντεο