Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Θεσσαλονίκη. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται η ιατροδικαστής Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση η οποία διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Άλκη.

Λιγό μετά το τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος ενός εκ των 12 κατηγορορουμένων, Γιώργος Νικολακόπουλος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν μέσα στην αίθουσα.

Αποκάλυψε πως βάσει της κατάθεσης της ιατροδικαστού προκύπτει πως ένα από τα πολλά τραύματα δεν προήλθε από χτύπημα αλλά από την πτώση του Άλκη στα σκαλιά.

«Σίγουρα όμως το μπροστινό προήλθε από μεταλλικό ή ξύλινο αντικείμενο και αυτό είναι μία από τις κύριες αιτίες που επέφεραν τον θάνατο στον άτυχο τον Άλκη Καμπανό» σημείωσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Νικολακόπουλος επισήμανε ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και οφείλει να το κάνει το δικαστήριο.

«Πρώτα χτυπήθηκε στο κεφάλι ο Καμπανός ή πρώτα χτυπήθηκε στη μηριαία αρτηρία;» διερωτήθηκε.

Εξήγησε πως ο Άλκης είχε ύψος περίπου στο 1.90 και είναι δύσκολο να τον χτύπησαν πρώτα στο κεφάλι. «Λογικά υποθέτουμε πως πρώτα χτυπήθηκε στην μηριαία αρτηρία, έσκυψε και έπειτα δέχθηκε το χτύπημα στο κεφάλι» προσέθεσε ο ίδιος.

Αναφορικά με το μοτίβο των χτυπημάτων, ο δικηγόρος αναφέρθηκε σε αντίστοιχες επιθέσεις οπαδών αντίπαλων ομάδων, από τα οποία όπως αναφέρει κανένα δεν κατέληξε στον θάνατο, παρά μόνο σε μιας μορφής στιγματισμό από χτύπημα με δρεπάνι.

«Έχουν υπάρξει πολλές επιθέσεις μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ-ΑΡΗ, πρώτη φορά συνέβη αυτό το θλιβερό επεισόδιο με το οποίο έχασε τη ζωή του ο Καμπανός» σημείωσε ο δικηγόρος.

«Ειπώθηκαν λεπτομέρειες φρικιαστικές»

Δηλώσεις έκανε και ο συνήγορος των δύο φίλων του Άλκη που ήταν παρόντες στη σκηνή θανάτου του ενώ δέχτηκαν και οι ίδιοι χτυπήματα.

«Μιλάμε για μία φρικιαστική δολοφονία, ειπώθηκαν λεπτομέρειες φρικιαστικές… αυτός ήταν και ο λόγος που απο την πρώτη στιγμή ζητήθηκε από τους γονείς του Άλκη να βγουν έξω από την αίθουσα» είπε αρχικά ο Ιωάννης Πουλτσίδης.

Στη συνέχεια θέλοντας να κάνει μία αποτίμηση της σημερινής δίκης δήλωσε πως αυτό που προκύπτει είναι πως ο θάνατος του Άλκη προήλθε από έναν συνδυασμό κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και των χτυπημάτων στα κάτω άκρα.

Σε ό,τι αφορά το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη, η οποία στο άκουσμα των περιγραφών των τραυμάτων άρχισε να αποκαλεί «ζώα» τους 12 κατηγορούμενους, ο δικηγόρος εξήγησε πως όσο και να της «απαγορεύεται» η είσοδος στην αίθουσα δεν γίνεται να μην είναι παρούσα σε μία δίκη που αφορά τον θάνατο του παιδιού της.

«Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άντεξε άλλο εκτός της αίθουσας και μου ζήτησε να μπει εντός, διαβεβαιώνοντάς με ότι μπορεί να αντέξει τα όσα θα ακουστούν εκεί μέσα» συμπλήρωσε.

«Θα την δείτε πολλές φορές να μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα όσο καταθέτει η ιατροδικαστής» κατέληξε ο κ. Πουλτσίδης.