Μια επιστολή μετάνοιας  για όλα όσα είχε πει ο Παύλος Πολάκης το προηγούμενο διάστημα προκαλώντας εσωτερικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρκετή για να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πριν από αρκετές ημέρες ο σφακιανός βουλευτής είχε προκαλέσει την οργή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν με μία ανάρτησή του επί της ουσίας εκβίαζε την Κουμουνδούρου προκειμένου να συμπεριληφθεί ο υποψήφιος Μιχάλης Χαιρετάκης στα ψηφοδέλτια.

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου τότε ήταν άμεση σημειώνοντας , πως «όρους  στο κόμμα δεν βάζει κανένας».

Μετά από λίγες ημέρες, ο κ. Πολάκης ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Από την Κουμουνδούρου είχε διαφανεί ότι δεν θα γίνουν εφεξής ανεκτές οι πρακτικές Πολάκη και είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ, προαναγγελθεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, πληρώνοντας έτσι τις αστοχίες του.

Η επιστολή μετάνοιας έγινε δεκτή

Ο Παύλος Πολάκης πάντως, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είχε στείλει επιστολή σε απολογητικό ύφος τονίζοντας μεταξύ άλλων. «Σε ότι αφορά την ανάρτησή μου σχετικά με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, παρά το ότι αποτέλεσε αντίδραση στην δικαιολογημένη έκπληξη που μου προκάλεσε η ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αναγνωρίζω εντούτοις ότι αποτέλεσε αστοχία, καθώς υπάρχουν κομματικά ζητήματα που δεν πρέπει να συζητούνται στη δημόσια σφαίρα, αλλά να επιλύονται εντός των Οργάνων του κόμματος.

Σχετικά δε με την επίμαχη ανάρτηση η οποία οδήγησε στην παραπομπή μου στην Επιτροπή δεοντολογίας, δηλώνω ότι επ’ ουδενί αποτελούσε απάντηση σε προηγούμενη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, την οποία άλλωστε μέχρι να δημιουργηθεί θέμα, δεν είχα καν διαβάσει» τόνισε.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι  δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη επιστολή φαίνεται πως ικανοποίησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και μετά την εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία στην οποία ανέφερε ότι «μπορούμε να επανεξετάσουμε το θέμα, εφόσον πάρουμε τη δέσμευσή του ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια πράγματα» όλα έγιναν πιο εύκολα.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «στη σημερινή (σ.σ χθεσινή) της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στην προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Σ».

Πανηγυρισμοί Πολάκη

Ο κ. Πολάκης μετά την απόφαση να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος έσπευσε να πανηγυρίσει την εξέλιξη ανεβάζοντας μία φωτογραφία του μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, να περπατούν μαζί στους δρόμους – πιθανότατα – της Κρήτης.

«Μαζί για τη μεγάλη νίκη! Πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Για να ανασάνει η χώρα! Για δικαιοσύνη παντού!».

Ο Σφακιανός πολιτικός, που κινδύνεψε να μείνει και εκτός κόμματος, στην ανάρτησή του έχει και δύο υστερόγραφα:

«ΥΓ1: Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…».

«ΥΓ2: Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο…».