Σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο πρωταθλητής στίβου, Ντένις Γκιούρα, βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 25χρονος δρομέας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Για τον απεγκλωβισμό του στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών με 8 άνδρες και 3 οχήματα. Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μοιραίο τραύμα

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το μοιραίο τραύμα στον αυχένα ενδεχομένως να μην οφείλεται στην πρόσκρουση, αλλά σε χτύπημα που προήλθε από το «άνοιγμα» του αερόσακου του οδηγού.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία της Τροχαίας σε καλή κατάσταση βρέθηκαν τα ελαστικά του αυτοκινήτου.

Η απώλεια του «χρυσού» παιδιού του στίβου Ντένις Γκιούρα βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους συναθλητές του και παράγοντες του αθλητισμού. Όλοι όσοι τον γνώριζαν, κάνουν ειδική μνεία στο ήθος, τη σεμνότητα και την εργατικότητα που τον χαρακτήριζαν. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στην Αλβανία.

Ποιος ήταν ο Ντένις Γκιούρα

Ο Ντένις Γκιούρα ήταν δρομέας, αθλητής του Εσπέρου από το 2004 με σημαντικές διακρίσεις. Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες ήταν η πρωτιά τα τελευταία χρόνια στον αγώνα Run Greece Πάτρας.

Ο 25χρονος αγαπούσε πολύ το τρέξιμο και στον λογαριασμό του στο Facebook είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Με όπλα τα πόδια και την δίψα για επιτυχίες που δεν αδειάζουν ποτέ από σφαίρες…».

Ο Ντένις Γκιούρα ήταν πρωταθλητής, μαχητής και βιοπαλαιστής. «Ηταν σπουδαίος, εργαζόταν το πρωί, για να βοηθήσει την οικογένεια του, όπως και ο αδελφός του Αουρέλ και μετά μαζί έρχονταν στην προπόνηση» μας είπε συντετριμμένος ο προπονητής του στον Εσπερο 2004, Γιώργος Κουβαράς και πρόσθεσε: «Από μικρό παιδάκι ήταν μαζί μας. Τι να πεις; Δεν υπάρχουν λόγια…»

Ο Ντένις Γκιούρα είχε κερδίσει έξι μετάλλια σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το χάλκινο στα 10.000 μ. Εφήβων και το ασημένιο στα 5.000μ. Εφήβων το 2016. Το χρυσό στα 10.000 μ. Εφήβων, το ασημένιο στα 5.000 μ. Εφήβων και το χάλκινο στα 10.000 μ. Νέων Ανδρών το 2017. Ακόμη είχε πανηγυρίσει το ασημένιο στα 8.000 μ. ανωμάλου Νέων Ανδρών το 2018.