Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει ανοίξει διάπλατα η συζήτηση για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές, ενώ ένα νέο ατύχημα – στο οποίο ευτυχώς δεν υπήρχαν νεκροί – έγινε γνωστό.

Το συγκεκριμένο ατύχημα είχε σημειωθεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 στην Αθήνα, όταν συρμός κινούνταν και επιχειρούσε να περάσει από ισόπεδη διάβαση στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς.

Ο φύλακας της διάβασης έκανε φωτεινό σήμα στον μηχανοδηγό για να περάσει κανονικά και, μάλιστα, οι μπάρες των αυτοκινήτων είχαν κατέβει, όμως 70 μέτρα πιο κάτω είχε ακινητοποιηθεί αυτοκίνητο πάνω στις γραμμές.

Οι παραλείψεις των αρμοδίων

Ωστόσο, επειδή ο μηχανοδηγός είχε δώσει τη σχετική άδεια, ο συρμός συνέχισε την πορεία του και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, που επικαλείται πηγές του ΟΣΕ, είναι «απίστευτο» το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο φύλακας ούτε ο μηχανοδηγός.

Όπως λένε συνοδηγοί σε έγγραφο που έχει στην κατοχή του και παρουσιάζει το ίδιο κανάλι, η οδηγός είχε ενημερώσει την Τροχαία «και όχι μόνο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το θέμα είχαν ενημερωθεί και οι επικεφαλής της ΡΑΣ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και η εταιρεία Hellenic Train, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι από το σημείο αυτό περνάνε κάθε μέρα χιλιάδες οχήματα και οδηγοί.