Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση του 38ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή της 45μελούς διοικητικού συμβουλίου. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί η ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, ενώ και οι δύο παρατάξεις ενισχύθηκαν κατά 2 έδρες.

Ειδικότερα η ΠΑΣΚΕ εξασφάλισε 19 έδρες από 17 που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Ενισχυμένη βγήκε και η ΔΑΣ η οποία κατέλαβε 11 έδρες από 9, ενώ η ΔΑΚΕ έχασε 2 έδρες και πήρε 9 από 11.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Η παράταξη ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ έλαβε 3 έδρες, όσες είχε στο προηγούμενο συμβούλιο. Το ίδιο και η ΕΑΚ που κατέλαβε 2 έδρες, όσες είχε και στο προηγούμενο συμβούλιο.

Τέλος, μία έδρα εξασφάλισε η Ενότητα από 2 που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο. Αγωνιστική Ταξική Ενότητα και Μάχη δεν πήραν έδρα στο ΔΣ.

Η ΓΣΕΕ, με ομόφωνη απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της, προκήρυξε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου ζητώντας την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς ξεκινώντας το συνέδριό της με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.