Θέμα στη βρετανική Sun, έγινε η αγωγή που είχαν καταθέσει οι γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την αποκλειστική γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας και την οποία απέρριψε το δικαστήριο, βάζοντας οριστικό τέλος στις ενέργειες τους να φέρουν την εγγονή τους στην Ελλάδα.

«Σχεδόν δύο χρόνια αφότου σκότωσε την Καρολάιν, οι γονείς του Μπάμπη κατέθεσαν μία αναίσχυντη αγωγή για την επιμέλεια της κόρης του ζευγαριού, της μικρής Λυδίας, η οποία και απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αθήνας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Sun.

Παράλληλα το δημοσίευμα αναφέρεται στο αίτημα που είχε η καταθέσει η μητέρα της Καρολάιν, Σουζάνα, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε η επικοινωνία ανάμεσα στη μικρή Λυδία και τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να γίνεται πλέον με Skype ή άλλα μέσα μία ώρα την εβδομάδα.

Δουλεύει στις φυλακές και διαβάζει για τις Πανελλήνιες ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι Έλληνες παππούδες της Λυδίας, έχουν δικαίωμα επικοινωνίας μόλις μίας ώρας την εβδομάδα μαζί της μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Sun, o δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης, είπε: «Είναι αυτό που θέλαμε από κάθε άποψη. Το κοριτσάκι θα ζει τώρα ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από εκεί».

«Θα πολεμήσουμε όπως κάναμε και στο πρωτοβάθμιο»

Ακόμα η εφημερίδα κάνει αναφορά στην έφεση που άσκησε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να μειώσει την ποινή του λόγω καλής συμπεριφοράς.

Ο κ. Χαρρμάνης δεσμεύθηκε πως η πλευρά της Καρολάιν θα «πολεμήσει όπως έκανε και στο πρωτοβάθμιο».

«Είμαστε πολύ προετοιμασμένοι και όσο περισσότερο μείνει στη φυλακή τόσο το καλύτερο. Οι γονείς του δυστυχώς πιστεύουν το παιδί τους και δυστυχώς οδηγήθηκαν στις πράξεις τους από αυτόν», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας καθώς η έφεσή του ξεκινούσε στην Αθήνα, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, επέκρινε τον γαμπρό του, λέγοντας: «Είναι απολύτως απεχθές που ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της «καλής συμπεριφοράς» του.

Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς, και κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους παιδόφιλους.

Πιστεύω ότι θα είναι μία δυσάρεστη ημέρα για τις γυναίκες, όταν ο δολοφόνος μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της θα μείνει λιγότερο από όσο ορίζει η ποινή του στη φυλακή».

Η νομική ομάδα του πιλότου υποστηρίζει ότι στην προηγούμενη δίκη δεν ελήφθησαν υπόψιν ελαφρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι, επειδή έπνιξε την Καρολάιν, 20 ετών, μπροστά στα μάτια της εννέα μηνών τότε κόρης του ζευγαριού Λυδίας, τον Μάιο του 2021 και εκτίει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.