Καλύτερα στην υγεία του είναι το τιγράκι που βρέθηκε προ ημερών εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μετά από φροντίδα, ενέσεις και βιταμίνες που του δόθηκαν, το τιγράκι παρουσιάζει βελτίωση, εξακολουθεί όμως να μην μπορεί να περπατήσει.

Το τιγράκι έχει πλήρη αδυναμία χρήσης των πίσω άκρων και φαίνεται πως έχει υποστεί στο παρελθόν χειρουργική επέμβαση, με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου να ισχυρίζεται, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως ενδέχεται είτε να προέρχεται από τσίρκο είτε από κάποιο εκτροφείο και ίσως το παράτησαν κοντά στο Αττικό, ώστε να το περιθάλψουν οι εργαζόμενοί του.

Την Τετάρτη θα γίνει ένα πλήρες CT scan για την καλύτερη εκτίμηση της κατάστασής της υγείας του ζώου.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Όπως είπε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, πλάνα από κάμερες απέναντι από τις εγκαταστάσεις του, κατέγραψαν το προηγούμενο βράδυ ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κατέβηκε και κατευθύνθηκε προς το σημείο που συνήθως τοποθετούνται οι κάδοι απορριμμάτων, όπου και παρέμεινε για ένα λεπτό. «Δεν βλέπουμε ακριβώς τι γίνεται αλλά είναι κάτι που πιθανώς να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη» σημειώνει ο κ. Λεσουέρ.

«Δεν θα προβεί κανείς στην ευθανασία του ζώου αβίαστα»

Σύμφωνα με ανάρτηση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Association Felina Greece», η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, έχει ζητηθεί από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ο φάκελος του ζώου.

Η Γραμματεία είναι σε επικοινωνία με τον οργανισμό FourPaws όπου θα αποσταλεί ο φάκελός του και τονίζει ότι «δεν θα προβεί κανείς στην ευθανασία του ζώου αβίαστα».

Αναλυτικά:

Η Ειδική Γραμματεία από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε το μικρό λευκό αιλουροειδές ήρθε σε επικοινωνία με το ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Η Ειδική Γραμματέας κυρία Δημοπούλου Μάρσα ζήτησε εγγράφως από τον επικεφαλής του πάρκου, τον πλήρη ιατρικό φάκελο του ζώου και αναμένουμε από τη διοίκηση  να μας τον αποστείλει μόλις ολοκληρωθεί η μαγνητική και έχουμε πορίσματα από δύο κτηνιάτρους.

Είμαστε σε επικοινωνία με τις Βρυξέλλες και τον οργανισμό FourPaws έτσι ώστε να αποστείλουμε τον ιατρικό φάκελλο του ζώου. Το FourPaws διαθέτει καταφύγια άγριων ζώων όπου θα μπορέσει να φιλοξενηθεί το μωρό στη περίπτωση που οι  κτηνίατροι στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποφανθούν για τη δυνατότητα συνέχισης της ζωής του. Δεν θα προβεί κανείς στην  ευθανασία του  ζώου αβίαστα και χωρίς γνωματεύσεις κτηνιάτρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, ζητήσαμε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα απ ‘ όπου περνούν παράνομα δεκάδες ζώα, όπως ποιμενικοί σκύλοι (τσοπανόσκυλα) από τη Βουλγαρία και κυνηγετικοί σκύλοι από την Ιταλία. Το ίδιο θα ζητηθεί και από τον Αρχηγό του λιμενικού σώματος.

Ενδιαφέρον από κέντρο διάσωσης του εξωτερικού για το τιγράκι

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το τιγράκι που βρέθηκε την Καθαρά Δευτέρα στα σκουπίδια έξω από το ζωολογικό πάρκο, στα Σπάτα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία «Νέμεσις» για τα ζώα, το περιβάλλον και το κυνήγι, ενδιαφέρθηκε για το τιγράκι και επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δασών του ΥΠΕΝ και ενημέρωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από μεγάλο κέντρο διάσωσης αγρίων ζώων από την Νότια Αφρική, οι υπεύθυνοι του οποίου εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν όλα τα έξοδα του ζώου, προκειμένου να μεταφερθεί στο εν λόγω κέντρο, αφού πρώτα ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του.