Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένων και των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 11 Μαρτίου.

«Η Hellenic Train ενημερώνει ότι, αύριο Σάββατο 11/3/2023 δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γεραπετρίτη – ΠΟΣ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στον Σιδηρόδρομο είχε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΜΣΤ, Γιάννης Ντίτσας, είπε ότι «κατατέθηκαν προτάσεις από την ΠΟΣ που είναι διαχρονικές, αλλά σήμερα επίκαιρες, για ανοικτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο».

«Η δέσμευση του υπουργείου», ανέφερε, «είναι ότι για να επανεκκινήσει ο σιδηρόδρομος, θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και από την πλευρά της πολιτείας και από την πλευρά των εργαζομένων για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου. Θα συναντηθούμε και πάλι εκ νέου, την ερχόμενη εβδομάδα, για να δούμε πως θα προχωρήσει η διαδικασία».