Ένα αποκαλυπτικό βίντεο του ΚΚΕ για τις συνέπειες της πολιτικής τής Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την απελευθέρωση των μεταφορών, με βασικούς σταθμούς στην υλοποίησή της από το 2009 έως σήμερα και διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις, δίνει στη δημοσιότητα ο Περισσός.

Στο βίντεο επισυνάπτονται και οι «δραματικές προειδοποιήσεις» του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και, μάλιστα, μόλις 45 ημέρες πριν το «έγκλημα» στα Τέμπη.

Το ΚΚΕ τονίζει, με την ανακοίνωσή του, πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό και καλεί όλους τους πολίτες «στον αγώνα, με δυνατό ΚΚΕ».

«Υπόλογη για το έγκλημα η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ»

Το πρωί της Τρίτης, άλλωστε, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, δήλωσε πως οι αιτίες του «προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» στα Τέμπη είναι γνωστές και είναι η πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων και η πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, κατήγγειλε το «θέατρο του παραλόγου» που έχουν στήσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να μείνει η συζήτηση στην κορυφή του παγόβουνου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε επίσης ότι δεν γίνεται βασικές υποδομές της χώρας να αντιμετωπίζονται με όρους κερδοφορίας, απαντώντας στο αν ο ΟΣΕ ήταν υγιής επιχείρηση και αν έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί.

Και ξεκαθάρισε ότι «υπόλογες είναι τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ιδιωτικό μονοπώλιο», αλλά πρόσθεσε ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες όσων ακολούθησαν αυτή την πολιτική της απελευθέρωσης.

Ο κόσμος, υπογράμμισε, είναι στους δρόμους και απαιτεί διαλεύκανση, απόδοση ευθυνών και μέτρα για να μην ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα.

Κλείνοντας, σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι στις μεταφορές, στην πανδημία και στις φυσικές καταστροφές, «όταν επικρατεί η λογική κόστους – οφέλους, θρηνούμε θύματα».