Επίθεση στην πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της επιστολής που έστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί και ζητά την απόδοση Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μία ανεπίτρεπτη επιχείρηση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.
Αφού διόρισε μόνος του μία Επιτροπή που θα ελέγξει την κυβέρνησή του, τώρα υποδεικνύει εμμέσως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταστήσει μέρος της δικογραφίας το πόρισμα των εκλεκτών του».
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «οι αναγκαίες πραγματογνωμοσύνες για τα αίτια της τραγωδίας θα διενεργηθούν με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και όχι από οποιαδήποτε Επιτροπή της αρεσκείας του.
Οι Δικαστές ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό τους ρόλο καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους».

- Προεδρικές εκλογές στην Κολομβία: Ο ακροδεξιός Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια και ο αριστερός Ιβάν Σεπέδα πάνε σε δεύτερο γύρο την 21η Ιουνίου
- Η Κούβα στρέφεται στη Ρωσία και την Ευρασία για να διασώσει την οικονομία της
- Συναγερμός για τον Έμπολα: Αρνητικός ο ένας από τους δύο ασθενείς στη Βραζιλία – Ύποπτο κρούσμα και στην Ιταλία
