Σε στενό οικογενειακό κύκλο πραγματοποιήθηκε η κηδεία των διδύμων και της ξαδέρφης τους από την Καλαμπάκα που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr.

Η Θώμη, η Χρύσα και η Αναστασία Πλακιά έχασαν τη ζωή τους στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και σήμερα, φίλοι και συγγενείς τις αποχαιρέτησαν σε κλίμα βαθιάς οδύνης στο εκκλησάκι του Κοιμητηρίου Καστρακίου.

Επιθυμία της οικογένειας ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός των τριών κοριτσιών, να γίνει χωρίς την παρουσία ΜΜΕ.

Πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους

Οι γονείς των κοριτσιών, όπως είπε ο συνήγορος των δύο οικογενειών, αντί για τάφους θα ανεγείρουν μία εκκλησία στην περιοχή.

«Είναι μια τραγωδία. Δύο αδέλφια, απόλυτοι νοικοκύρηδες της περιοχής με ξενοδοχείο και εστιατόρια στο Καστράκι που είναι το επίνειο των Μετεώρων έχασαν τρία παιδιά. Ο ένας έχασε τα δίδυμα κορίτσια του και ο άλλος την μοναχοκόρη του» είχε πει στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν αριστούχες μαθήτριες και πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αφού πέρασαν ένα τριήμερο με τους γονείς τους. Τέτοια δράματα θα ακούμε καθημερινά».

Το προφητικό story

Τα τρία κορίτσια, που χάθηκαν στα Τέμπη, είχαν ανεβάσει λίγη ώρα πριν τη φονική σύγκρουση ένα προφητικό story στα social media, που έγραφαν «ίσως φτάσουμε κάποτε».

Είναι έξω από την αμαξοστοιχία Intercity 62 και περιμένουν να επιβιβαστούν.

Στο τέλος του βίντεο μια από τις τρεις κοπέλες ακούγεται να λέει «φίλε ποτέ ξανά με τρένο».