Δείτε live εικόνα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Αθήνα η συγκέντρωση μνήμης και διαμαρτυρίας για τα θύματα της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Σιδηρόδρομο και βρίσκεται στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και μαύρα μπαλόνια.

Οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα 57 θύματα του τρένου του θανάτου.

Το in βρίσκεται στο σύνταγμα και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν.

Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνει και το Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Τα ‘κροκοδείλια δάκρυα’ και οι εκ των υστέρων ‘συγγνώμες’ δεν συγκινούν πλέον κανέναν. Σήμερα, μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, η μοναδική ελπίδα είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις του εργαζόμενου ελληνικού λαού, οι κινητοποιήσεις κυρίως της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών, οι μεγάλες και συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι μόνο δεν θα παραγραφούν οι ευθύνες. Έτσι μόνο δεν θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Έτσι μόνο θα φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο, για να αποδοθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στο κράτος και στις κυβερνήσεις όλες μέχρι σήμερα. Στην ιδιωτική εταιρεία. Και βεβαίως στους υπόλοιπους όσους εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικοί, μαθητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Στη Λεωφόρο Αμαλίας έχει διακοπεί η διέλευση των οχημάτων.