Την βαθιά θλίψη και συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 36 άτομα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη τραγωδία. Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους», αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου και προσθέτει:

«Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά».

Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι «ευχαριστούμε τα σωστικά συνεργεία και το ιατρικό προσωπικό, που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους».

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει εκτάκτως από την Μολδαβία και μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.