Την έμπρακτη στήριξή τους στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη δείχνουν οι Λαρισαίοι που από το πρωί σχηματίζουν ουρές για την έκτακτη αιμοδοσία.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του larissanet.gr, η ανταπόκριση των κατοίκων της Λάρισας στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στα δύο νοσοκομεία της πόλης και τον Ερυθρό Σταυρό είναι συγκινητική.

Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Εκτακτες αιμοδοσίες οργανώνει και ο δήμος Αθηναίων

Οι δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μετά την αδιανόητη τραγωδία της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη έχουν ανάγκη για αίμα. Έκτακτες αιμοδοσίες στα δημοτικά ιατρεία και στο «ΕΛΠΙΣ» διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου νοσοκομείου.

Οι πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν, δίνοντας αίμα, μπορούν να προσέρχονται:

Σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου: Νοσοκομείο Ελπίς (Δημητσάνας 7) άμεση προσέλευση αιμοδοτών μέχρι τις 19:00. Τηλ: 2132039265

Αύριο, Πέμπτη 2 Μαρτίου από τις 10:00 π.μ. – 15:00 μμ στα εξής δημοτικά ιατρεία:

1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) – τηλ. για ραντεβού 2103626587

2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος) Τηλέφωνο για ραντεβού 2109239865

5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) – τηλ. για ραντεβού 2102015510.

«Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ζωντανός»

«Βιώσαμε μια κόλαση. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Στέφανος Γωγάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» και περιέγραψε τις στιγμές που και ο ίδιος βίωσε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Συχνά ταξιδεύω με τρένο για την Αθήνα και επιστρέφω πάλι πίσω. Αυτή τη φορά, όλα τα βαγόνια ήταν γεμάτα και όλες οι θέσεις κατειλημμένες. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι ζωντανός».