Ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης DNA συγγενών των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή αγνοούνται από την τρομακτική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη 2 Μαρτίου, με δεκάδες οικογένειες να βιώνουν μαρτυρικές στιγμές, αφού δεν ξέρουν ακόμη αν θα μπορέσουν να βρουν τους ανθρώπους τους, έστω και νεκρούς, ή παραμένουν αγνοούμενοι.

Η διαδικασία λήψης DNA από συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων κατέλυσαν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Η νύχτα γι’ αυτούς τους ανθρώπους θα είναι γεμάτη αγωνία, καθώς ήδη έζησαν ένα δραματικό 24ωρο στο Νοσοκομείο, περιμένοντας ένα σημείο ζωής από τους δικούς τους.

Νέοι 20-30 ετών οι περισσότεροι

Οι 38 επιβεβαιωμένοι από την Πυροσβεστική νεκροί, που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί, είναι κυρίως νεαρά άτομα, ηλικίας από 20 έως 30 ετών.

Για το λόγο αυτό, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ειδικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας έκαναν τις λήψεις γενετικού υλικού (DNA) από τους συγγενείς, το οποίο παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Το έργο της ταυτοποίησης των σορών θα γίνει με τη μέθοδο αναγνώρισης DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 21.30, ελήφθησαν 25 δείγματα από αντίστοιχους συγγενείς, ενώ προς το παρόν έχει ταυτοποιηθεί μόνο μία σορός.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο, Πέμπτη, 2 Μαρτίου.

Οι περισσότερες σοροί δεν αναγνωρίζονται

Παράλληλα, οι λήψεις δειγμάτων DNA θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, καθώς υπάρχουν αρκετά μη ταυτοποιημένα υπολείμματα και ανθρώπινα μέλη, τα οποία οι ιατροδικαστές καλούνται να ταυτοποιήσουν.

Οι περισσότερες από τις 38 σορούς, που περισυνελέγησαν από το ΕΚΑΒ από τον τόπο του δυστυχήματος, δεν αναγνωρίζονται, καθώς έχουν σοβαρά εγκαύματα και τραύματα.

Την ίδια στιγμή, ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους και ψυχιάτρους παρέχουν σημαντική ψυχολογική φροντίδα και υποστήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και αγνοουμένων.