«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε, έπειτα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου, την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Τέμπη: Ακόμη και ισόβια για τους εμπλεκόμενους στην πολύνεκρη τραγωδία

Τέμπη: Δύο έγγραφα – βόμβα που προειδοποιούσαν για δυστύχημα στο σιδηρόδρομο

Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος και πώς συνέβη δύο αμαξοστοιχίες να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή από αντίθετες κατευθύνσεις» είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας από το Μέγαρο Μαξίμου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τα ερωτήματα για τη σφοδρή σύγκρουση

Αν και είναι ακόμη νωρίς για να αναζητήσουμε τα αίτια της τραγωδίας, τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Στο ερώτημα τι είναι αυτό που μπορεί να οδήγησε στη σύγκρουση δύο τρένων που κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν έχουμε ανθρώπινο λάθος.