Ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη ανεβαίνει ώρα με την ώρα, καθώς σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας ανέρχονται πλέον σε 43, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Δεκάδες οικογένειες θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ενώ υπήρξαν και οι επιβαίνοντες στη μοιραία αμαξοστοιχία που ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους.

Μάλιστα ένας 20χρονος φοιτητής από τα Χανιά που σπουδάζει στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Flashnews.gr και περιέγραψε πως βίωσε με τον πλέον ανατριχιαστικό τρόπο τον εφιάλτη της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Ο Παντελής Ν. ήταν επιβάτης του τρίτου βαγονιού που είναι εκείνο που μετά τη σύγκρουση σε «ορθή γωνία» από τα υπόλοιπα βαγόνια.

Ο 20χρονος μάλιστα αποκάλυψε πως σώθηκε καθώς πέντε λεπτά πριν τη σύγκρουση ήταν στο πρώτο βαγόνι, το οποίο ουσιαστικά εξαϋλώθηκε και στο οποίο υπήρχε το κυλικείο καθώς πήγε εκεί για να αγοράσει μια σοκολάτα.

«Μίλησα μάλιστα για λίγη ώρα με την ταμία, χαιρετηθήκαμε και έφυγα», είπε ο φοιτητής.

Ο 20χρονος επέστρεψε στο τρίτο βαγόνι και πήγε στη θέση όπου για καλή του τύχη, δεν κάθονταν δίπλα του άλλος επιβάτης. Αυτό ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή ή έστω τον διασφάλισε ώστε να μην υποστεί βαριά τραύματα, αφού όταν έγινε η σύγκρουση, εκείνος ήταν ξαπλωμένος, φορώντας μπουφάν, κουκούλα και ακουστικά και εφόσον ήταν σε τέτοια θέση δεν εκτοξεύθηκε την ώρα της σύγκρουσης

«Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κάθισμα, ξαφνικά άρχισε η ανατάραξη. Ο οδηγός πάτησε φρένα και έβγαιναν σπίθες. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα νιώσαμε να φεύγει το τρένο από τις ράγες! Πέφτω στα καθίσματα. Αυτά ευτυχώς με απορρόφησαν καθώς δεν υπήρχαν άτομα. Το τρένο πήγε εκτός και ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ. Εκεί το τρένο σταμάτησε», περιέγραψε για τη στιγμή που έγιναν όλα.

«Έμπαιναν καπνοί! Μόνο γκρι χρώμα έβλεπα. Έβλεπα κόσμο τραυματισμένο να κλαίει. Ήμουν τυχερός γιατί καθόμουν στην αριστερή πλευρά και δεν έπεσαν πάνω μου πράγματα, αφού αυτά, δυστυχώς, έπεσαν πάνω σε επιβάτες που κάθονταν δεξιά και τους τραυμάτισαν», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που ο ίδιος και οι άλλοι επιβάτες αναζητούσαν τρόπο να βγουν από το βαγόνι.

«Δεν άνοιγαν οι πόρτες! Βρήκα ένα παράθυρο με σπασμένο το τζάμι. Ήταν ολότελα σπασμένο. Φώναξα και άλλους για να βγούμε από κει. Ήταν όμως μεγάλο το ύψος. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Πηδήξαμε έξω να σωθούμε. Βγαίνοντας είδα μια γυναίκα ακρωτηριασμένη. Σοκ!».

Ακόμα ο 20χρονος περιέγραψε και τις στιγμές αγωνίας των επιβατών να επικοινωνήσουν με δικά τους άτομα. Αντάλλασσαν μάλιστα κινητά αφού κάποιοι είχαν χάσει τα τηλέφωνά τους ή δεν είχαν μπαταρία. Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. Να σημειωθεί επίσης ότι το συμβάν έγινε τα μεσάνυχτα. Το κρύο ήταν κάτι παραπάνω από τσουχτερό και κάποιοι δεν είχαν καν ρούχα.

Μετά από λίγη ώρα ήρθαν τα σωστικά συνεργεία. Ο ίδιος νιώθει τυχερός που βγήκε ζωντανός μόνο με χτυπήματα στα πόδια και γρατζουνιές στο πρόσωπο, ωστόσο το συμβάν θα μείνει για πάντα χαραγμένο της μνήμης του.