Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα στο εφετείο, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ. Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου.

Τι ζητά η Καϊλή

Η ευρωβουλευτής που κατηγορείται για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate, ζητά με την έφεση που υπέβαλε την απελευθέρωσή της με περιορισμούς  κάτι που δέχθηκε η βελγική δικαιοσύνη για τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Την Τρίτη αποφασίζουν για την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή

Στην περίπτωση που απορριφθεί το αίτημά της, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επιμένει ότι είναι αθώα, θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Από την άλλη, εάν αφεθεί προσωρινά ελεύθερη θα είναι «χτύπημα», όπως λένε, στον καλύτερο δικαστή του Βελγίου, τον ανακριτή Κλεζ, κάτι που κάποιοι νομικοί κύκλοι θεωρούν απίθανο.

Γιατί στενεύει ο κλοιός

Οι συνθήκες για την κ. Καϊλή πάντως, δεν είναι ευνοϊκές. Η απόφαση των βελγικών Αρχών για αποφυλάκιση του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, με βραχιολάκι, στερεί από την υπεράσπισή της, ένα από τα ισχυρά νομικά της επιχειρήματα, δηλαδή ότι η κόρη της, όντας ανήλικη, μεγαλώνει και με τους δύο γονείς της στη φυλακή.