Για τα του «οίκου του» εν’ όψει εκλογών, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επιτέθηκε και προσωπικά στον πρόεδρο της Αντιπολίτευσης με αφορμή το ταξίδι του Αλέξης Τσίπρα στα Τρίκαλα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «παραμένει αδιόρθωτος στα μεγάλα παχιά λόγια, στα ψέματα, στην άγνοια της πραγματικότητας, στην αδυναμία να συντονιστεί με την αληθινή ζωή στην οποιαδήποτε εκφανσή της».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις εκλογές είπε ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει συνεπής σε αυτό που έχει πει για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Παράλληλα χαρακτήρισε ντροπή την δήλωση του Κώστα Αρβανίτη.

«Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάνω σε συνθήκες προγραμματισμού, ειλικρίνειας αλλά και ουσιαστικού σχεδιασμού για να καταθέσουμε με σεβασμό στον πολίτη την πρότασή μας για την επόμενη μέρα. Κεντρικός πυλώνας είναι αυτό που έχει πει ο Πρωθυπουργός και έχει πάρει πάνω του: Καλύτεροι και μεγαλύτεροι μισθοί για όλους. Να συγκλίνουμε με το μέσο όρο της Ε.Ε. Αυτός είναι ο στόχος», είπα ο κ. Οικονόμου, μιλώντας σήμερα Σάββατο στο ΣΚΑΙ.

«Σημασία έχει τι λέει κανείς…»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στα Τρίκαλα και τη συνάντησή του με τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι, «σημασία δεν έχει που ανεβαίνει και τι κάνει για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σημασία έχει τι λέει κανείς και αν αυτά που λέει συνοδεύονται από ειλικρίνεια, γίνονται πράξη, βοηθούν την κοινωνία και πάμε μπροστά. Και αυτό που συνειδητοποιούμε από τη στάση του κ. Τσίπρα και τότε και τώρα είναι ότι παραμένει αδιόρθωτος».

«Είπε ο κ. Τσίπρας χθες «θα σας βοηθήσουμε για τα λιπάσματα». Και η κυβέρνηση αυτή έχει δώσει περίπου 70 εκ. ευρώ ενίσχυση για τα λιπάσματα. Μίλησε για αποζημιώσεις και ο ΕΛΓΑ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει πάνω από 850 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις», σχολίασε ο κ. Οικονόμου.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «δουλεύουμε με μεθοδικότητα για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα σε ενάμιση χρόνο, με τέτοιο τρόπο ώστε και να είναι ουσιαστική, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών και τις απαιτήσεις».

Τι είπε για την δήλωση Αρβανίτη

«Αχαρακτήριστη η δήλωση του κ. Αρβανίτη. Είναι ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό, είναι ντροπή η πολιτική αντιπαράθεση να διολισθαίνει σε αυτά τα όρια. Είναι η συνέπεια της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας. Επειδή έχουν επιλέξει να κόψουν κάθε δεσμό με τον ρεαλισμό, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο, με την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, υπάρχει ένας συναγωνισμός μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα διακριθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο τοξικότητας που έχουν φτιάξει», ανέφερε ο κ. Οικονόμου με αφορμή τη δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη.

«Τα μέτρα περνούν τάχιστα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία ακόμη ουσιαστική ενίσχυση, η οποία δεν προέρχεται από υπερφορολόγηση, από άκριτες πολιτικές ούτε από αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς. Προέρχεται από την απόδοση της οικονομίας και της ανάπτυξης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.