Τις συνομιλίες που είχαν οι πιλότοι των δύο αμερικανικών F-16 που τελικά κατέρριψαν το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από τη λίμνη Χιούρον στις ΗΠΑ φέρνει στο φως το The Drive.

Οι πιλότοι, με βάση τους διαλόγους τους, ήταν μπερδεμένοι σχετικά με το τι είχαν να αντιμετωπίσουν αφού δεν μπορούσαν να το προσδιορίσουν.

Θεωρίες συνωμοσίας με τα άγνωστα αντικείμενα

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν ένα ζευγάρι F-16CM της 148ης Πτέρυγας Μάχης «Bulldogs», καθώς και ένα αεροσκάφος KC-135 και ένα E-3 AWACS.

Η ποιότητα των ηχογραφήσεων, όπως είναι λογικό, δεν  είναι η καλύτερη, ωστόσο όσα ακούγονται είναι αποκαλυπτικά.

«Δεν θα το έλεγα πραγματικά μπαλόνι… Δεν ξέρω τι… Μπορώ να το δω έξω με τα μάτια μου», ακούγεται να λέει ένας από τους πιλότους. «Μοιάζει με μπαλόνι… είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις, είναι αρκετά μικρό».

«Θα το λέω μπαλόνι», προσθέτει στη συνέχεια ένας άλλος πιλότος.

Οι διάλογοι των πιλότων

Τι χρώμα ήταν

Το άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ήταν περίεργο. «Στο πλαίσιο στόχευσης, δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι μεταλλικό ή κάτι άλλο, αλλά μπορώ να δω κάτι σαν γραμμές να εξέχουν κάτω από αυτό, αλλά δεν μπορώ να δω τίποτα κάτω από αυτό», περιγράφει άλλος πιλότος. Όπως είναι φανερό, οι πιλότοι έβλεπαν κάτι που δεν είχαν αντικρίσει ξανά.

Σύμφωνα με όσα μπόρεσαν να περιγράψουν οι πιλότοι, το άγνωστο αντικείμενο είχε μεταλλικό μαύρο χρώμα και ήταν γυαλιστερό αφού αντανακλούσε τις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, οι πιλότοι δυσκολεύονταν ακόμα περισσότερο να περιγράψουν τι είχαν μπροστά τους.

Τι συνέβη με τον πρώτο πύραυλο

Τα μαχητικά έκαναν δύο προσπάθειες να καταρρίψουν το άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Μάρκ Μάιλι, ανώτατος στρατηγός του Πενταγώνου. Τα F-16 χρησιμοποίησαν πυραύλους Sidewinder AIM-9X που κοστίζουν 400.000 δολάρια ο καθένας, ωστόσο ο πρώτος αστόχησε.

Έτσι, η επιτυχής κατάρριψη του αντικειμένου που έμοιαζε με μπαλόνι κόστισε σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια στον αμερικάνικο στρατό.