Ο σεισμός στην Τουρκία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 22.000 ανθρώπων με άγνωστο αριθμό ατόμων να βρίσκεται κάτω από τα ερείπια και πάνω από 80.000 να είναι τραυματίες στα νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία από όλο τον κόσμο που έχουν σπεύσει ώστε να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα χαλάσματα δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες ακόμα και έξι ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ωστόσο τα συνεργεία εκτός από τον χρόνο έχουν αντίπαλο και τους συνεχείς μετασεισμούς με τα χαλάσματα να αποτελούν κίνδυνο και για τους ίδιους, καθώς υπάρχει ο φόβος να τους πλακώσουν και να εγκλωβιστούν κι οι ίδιοι.

Ένα τέτοιο περιστατικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι διασώστες καταγράφηκε σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί σοκ.

Στο βίντεο διακρίνεται η στιγμή που χαλάσματα ενός σπιτιού καταρρέουν και καταπλακώνουν έναν διασώστη της ομάδας φυσικών καταστροφών και διάσωσης από το Αϊβαλί (ADAK), την ώρα που αναζητούσε επιζώντες στο Χατάι.

Η ADAK έχει κάνει αρκετές διασώσεις στην περιοχή, ωστόσο κατά τη διάρκεια των ερευνών της 5ης ημέρας, στα ερείπια σπιτιού ενός δασκάλου στο Χατάι, τα χαλάσματα έπεσαν και πλάκωσαν το μέλος της ομάδας τον Μπουτουχάν Τουγκέν.

Τελικά τα πράγματα σύμφωνα με τη Sabah εκτυλίχθηκαν καλά για τον Τουγκέν, καθώς ανασύρθηκε σύντομα από τα χαλάσματα από τους συναδέλφους της και είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα συνέχισε τις προσπάθειες διάσωσης.

Περισσότεροι από 22.000 νεκροί στην Τουρκία

Ο δραματικός απολογισμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία ανεβαίνει συνεχώς και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, ανέρχεται σε 22.327 και οι τραυματίες σε 80.278.