Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ζητάει από την Πολιτεία την παροχή ενός ελικοπτέρου προκειμένου να μεταφερθούν ασθενείς δημότες σε νοσοκομεία, εως ότου ανοίξουν οι δρόμοι που παραμένουν δύσβατοι από οχήματα λόγω της χιονόπτωσης.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης με σκοπό την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής προέβη σε αυτή την κίνηση δεδομένου πως όπως υποστηρίζει στην περιοχή διαμένουν αρκετοί δημότες με προβλήματα υγείας και ανάγκη συχνών μετακινήσεων (π.χ. αιμοκαθάρσεις), καθώς και ηλικιωμένοι με εύθραυστη υγεία.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέο μήνυμα από το 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου που δημοσιεύει αποκλειστικά το in.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

& ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μαντούδι,        07/ 02/ 2023

Αριθμ. Πρωτ. :1093

 

 

 

ΠΡΟΣ :

Ταχ.Δ/νση: Αγ. Ιωάννου Θεολόγου 3

Τ.Κ.             34 004 Μαντούδι Ευβοίας

Πληροφορίες : Νίκος Σκουμπρής

ΤΗΛ.:  2227 3 50223

email : skoumpris@0728.syzefxis.gov.gr

url:        www.malian.gov.gr

1.  ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

2.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

3.  ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

4.  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

5.  ΕΚΑΒ

Κοινοποίηση

ΚΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΕΡΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ. ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ ΛΟΓΩ ΟΔΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ»

 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Κύριε Γενικέ,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Από τις 02.00 της 07.02.2023 σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΔΑ : 6ΤΣΟ46ΜΤΛ6-Λ68), «έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και πτώσης καλωδίων της ΔΕΗ».

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί, με συνέπεια όλη η περιοχή του Δήμου μας και της Υγειονομικής ευθύνης του Κ.Υ. Μαντουδίου, να μην έχει πρόσβαση και μην μπορεί να γίνουν οι διακομιδές ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία των Αθηνών.

 

Στην περιοχή μας διαμένουν αρκετοί συμπολίτες μας με προβλήματα υγείας και ανάγκη συχνών μετακινήσεων (π.χ. αιμοκαθάρσεις), ηλικιωμένοι με εύθραυστη υγεία. Ήδη τις ημέρες της χιονόπτωσης κληθήκαμε να βοηθήσουμε στην διακομιδή συμπολιτών μας με σοβαρά έκτακτα περιστατικά, που η γρήγορη μετακίνηση τους έσωσε τη ζωή.

 

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε μέχρι την απόδοση της Ε.Ο. Χαλκίδας Αιδηψού σε κυκλοφορία, να υπάρξει ελικόπτερο στο γήπεδο Μαντουδίου, για να αντιμετωπίσει έκτακτα, σοβαρά περαστικά που χρήζουν άμεσης διακομιδής σε κεντρικό νοσοκομείο.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣ