Το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας, που είχε εντοπιστεί πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, κατέρριψαν οι ΗΠΑ, με τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης να δημοσιεύουν σχετικό βίντεο.

Στόχος της κατάρριψης η συλλογή των συντριμμιών του για περαιτέρω έρευνα, που κρίνεται επείγουσα μετά και τον εντοπισμό του «δίδυμου» του πάνω από τη Λατινική Αμερική, πριν από λίγες ώρες.

Κίνα: «Το Πεκίνο μάλλον προσπαθεί να εκπέμψει σήμα στην Ουάσινγκτον» – Ειδικοί μιλούν για το κατασκοπευτικό μπαλόνι στις ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό μπαλόνι, που χρησιμοποιείται για κατασκοπεία, εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου πάνω από τη Νότια Καρολίνα, καθώς πλησίαζε στην ακτή του Ατλαντικού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε ταχθεί υπέρ της κατάρριψης του αερόπλοιου, όταν ενημερώθηκε για πρώτη φορά την ύπαρξη του την Τρίτη, ωστόσο αξιωματούχοι του Πενταγώνου τον απέτρεψαν, προειδοποιώντας ότι υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν άνθρωποι στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο:

Η αντίδραση της Κίνας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών».

«Η Κίνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της και διαμαρτύρεται για τη χρήση βίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας ότι «επιφυλάσσεται του δικαιώματος» να απαντήσει.