Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκονται τα συνεργεία τεχνικών και εργολάβων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές όπου χτυπά περισσότερο η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Όπως αναφέρουν στελέχη του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με βάση την ενημέρωση που έχει γίνει από την Πολιτική Προστασία και τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι περιοχές όπου πρόκειται να πληγούν από τον καιρικό φαινόμενο είναι της Αττικής και της Εύβοιας.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλείνει η Αθηνών – Λαμίας – Από γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα

Και ο ΔΕΔΔΗΕ εκεί ακριβώς έχει ενεργοποιήσει όλον τον μηχανισμό που διαθέτει για την αντιμετώπιση πιθανών βλαβών στο δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης ρεύματος.

Συνολικά σε επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται 950 άτομα προσωπικό με όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Αττική και Εύβοια

Για την Εύβοια περισσότερα από 150 άτομα προσωπικό τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και των συνεργαζόμενων εργολάβων βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Για την Αττική περισσότερα από 800 άτομα εργαζομένων του Διαχειριστή αλλά και εργολάβων με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Στη διάθεση του ο ΔΕΔΔΗΕ έχει επιπλέον έξτρα εξοπλισμό, όπως ειδικά μηχανήματα έργου, snowtrack, γεννήτριες, ενώ και πρόσθετα συνεργεία εξειδικευμένου προσωπικού για κλαδέματα σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων, βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή.

Διακοπές ρεύματος

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Πριν από λίγη ώρα αντιμετωπίστηκε περίπτωση βλάβης σε γραμμής ηλεκτροδότησης στον Διόνυσο, που είχε αφήσει χωρίς ρεύμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.