Μεγάλος ο πόνος και η θλίψη στην κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρουτσικα, που χάθηκε τόσο άδικα μετά την πτώση του μοιραίου Φάντομ. Η μητέρα του 29χρονου υποσμηναγού αποχαιρέτησε τον γιο της και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, με συναδέλφους και φίλους του άτυχου νέου να ξεσπούν σε κλάματα.

Τρίπολη: Λιποθύμησε μετά την κηδεία η μητέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες που μας συμπαραστέκονται σε αυτό το τραγικό μαρτύριο.

Δυστυχώς έφυγες από κοντά μας τόσο νωρίς. Μάριε, αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, πότε δεν με είχες στεναχωρήσει. Ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιούσαν ποτέ για τίποτα.

Αξιοπρεπής εργατικός, δοτικός σε όλους», είπε συνεχίζοντας με λυγμούς.

«Είσαι ο γιος που θα ήθελε η κάθε μάνα στην στην αγκαλιά  της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέλφια σου, ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου.

Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, τις μηχανές , τα αεροπλάνα. έθεσες ψηλούς στόχους και τα κατάφερες.

«Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας»

Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ήρωας που ποτέ δεν θα θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα σε βλέπει και φωνάζει αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Είσαι θα είσαι το παιδί, ο άγγελος μου που τόσο θαύμαζα. Πόσο θα μου λείψεις.

Και τέλος θα αφιερώσω δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη, σε όλους του πιλότους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας.

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός….. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο αστέρι μου. Όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.

Αθάνατος».