Κρατώντας ένα λουλούδι ή ένα κεράκι στο χέρι, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Θ. Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Θέλησαν όλοι να τιμήσουν τη μνήμη ενός 19χρονου παιδιού που χάθηκε αναίτια στο βωμό του χουλιγκανισμού. Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον Άλκη Καμπανό, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του το οπαδικό μίσος.

Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν ο θείος και η θεία του αδικοχαμένου Άλκη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποιεί πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

«Ένα χρόνο χωρίς τον Άλκη. Δε θα πω πόσο μας λείπει, αυτό που θέλω να πω είναι να μοιράζετε τα συναισθήματα σε φίλους και γνωστούς και στα παιδιά σας, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα οπαδικής βίας. Ο Άλκης μας να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μη τον ξεχάσουμε ποτέ. Να είναι μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης, προσθέτοντας ότι καμία ποινή για τους κατηγορούμενους δε θα ικανοποιήσει την οικογένεια του 19χρονου.

Ενός λεπτού σιγή

Λίγο πριν την έναρξη της πορείας οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του άτυχου 19χρονου. «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς» και «Άλκης Καμπανός για πάντα Αρειανός» ήταν μερικά από αυτά που ακούστηκαν, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στο σημείο βρέθηκαν και ποδοσφαιριστές του Άρη, μεταξύ των οποίων οι Κουέστα και Μπάμπετς.