Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες νότια από το Κατάκολο, ενώ είχε ξεκινήσει την πτήση του από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Θυμίζουμε ότι, δυστυχώς, νεκρός έχει εντοπιστεί ο συγκυβερνήτης του σκάφους Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ανδραβίδα: Αγωνία για τον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ – Τα τρία σενάρια για τη συντριβή του μαχητικού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Κατάκολο όπου χθες εκβράστηκαν συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους έχει μεταφερθεί ένα μικρό ρομπότ που ψάχνει σε βάθος μέχρι και 100 μέτρων για να εντοπίσουν κάτι στον βυθό της περιοχής. Επίσης, στις έρευνες συμμετέχει ωκεανογραφικό, καθώς και πέντε συνολικά δύτες. Στην περιοχή βρίσκεται και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Φάντομ: Πότε πρωτοπέταξαν στην Ελλάδα

Στις έρευνες πλέον μετέχει και η 206 Πτέρυγα Αεροπορικής Υποστήριξης. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, επισημαίνεται ότι οι έρευνες έχουν διευρυνθεί σε τεχνολογικό επίπεδο, καθώς τα βάθη στην περιοχή είναι μεγάλα.

«Εκείνο το οποίο θέλουν και στην Πολεμική Αεροπορία είναι να τελειώσει αυτή η υπόθεση με το τέλος το οποίο πρέπει, δηλαδή να βρεθεί και ο κυβερνήτης του F-4 Phantom για να κυλήσει η όλη επώδυνη διαδικασία», τόνισε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι έρευνες

Στην περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη είχαν χρειαστεί 128 ώρες ερευνών, χωρίς να σταματήσουν καθόλου, μέχρι που εντοπίστηκε η σορός του άτυχου σμηναγού. Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό, οι έρευνες θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί και για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.