Η απόρρητη επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, κ. Χρ. Ράμμου, σχετικά με την έρευνά του – ύστερα από το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα – εάν παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την πρόταση μομφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η επιστολή επιβεβαιώνει ότι 6 πρόσωπα παρακολουθούνταν και ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα στη Βουλή.

Ουδείς άλλος αρχηγός/ εκπρόσωπος κόμματος αναφέρθηκε σε ονόματα, ούτε αμφισβήτησε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ με την επιστολή του διαπιστώνει τις παρακολουθήσεις.

Αλλά, ήλθε σήμερα ο πρωθυπουργός να εγκαλέσει τον κ. Τσίπρα δηλώνοντας πως δεν υπάρχουν ονόματα στην επιστολή.

Μάλιστα, τον προκάλεσε και του έδωσε τον λόγο να απαντήσει.

Από τις απαντήσεις και τον διάλογο συνάγεται ότι η επιστολή Ράμμου δεν καταγράφει ονόματα, καθώς παρά το απόρρητό της ενδέχεται να μην επιτρέπεται νομικά.

Άλλωστε, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει νωρίτερα στη Βουλή, πως ο ίδιος επέλεξε να πει ονόματα, υπονοώντας ότι δεν αναφέρονται στην επιστολή.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε μία ευκαιρία να επιχειρήσει να «στριμώξει» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο έμπειρος και έγκριτος δικαστικός, πρόεδρος της Αρχής, είναι βέβαιον ότι με κάποιον τρόπο υπαινίσσεται στις διατυπώσεις της επιστολής του πως για τους 6 που ζητούσε πληροφορίες με το αίτημά του ο κ. Τσίπρας, διαπιστώθηκε παρακολούθηση.

Όμως, αυτά είναι αναλύσεις και εκτιμήσεις χωρίς να έχει ουδείς δει την επιστολή,το διαβιβαστικό, τι και πως περιγράφει, όπως και το ερώτημα του κ. Τσίπρα. Ίσως και να μην έχει σημασία για κάποιους μπροστά στο μείζον ζήτημα δημοκρατίας που έχει προκύψει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε ερωτήματα με ονόματα και αριθμούς τηλεφώνων που ανήκουν στα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Kαι η επιστολή του κ. Τσίπρα είναι σαφής. Σε αυτήν απαντά ο κ. Ράμμος:

Είτε η επιστολή Ράμμου αναφέρει ότι … στο ερώτημά σας για τα 6 πρόσωπα ή αριθμούς τηλεφώνων προκύπτει επισύνδεση από την ΕΥΠ, είτε με άλλον τρόπο το επιβεβαιώνει. Και είναι προφανές ότι η συζήτηση είναι περί όνου σκιάς.

Πληροφορίες κάνουν λογο για διατύπωση του κ Ράμμου :«Υπουργός και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»….«για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022».

Η πρώτη περίπτωση αναφέρεται στον κ. Κωστή Χατζηδάκη και η δεύτερη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το δημόσιο συμφέρον και η ενημέρωση της κοινής απαιτούν διαφάνεια.

Για να μην παίζουμε «κρυφτούλι» και τις «κουμπάρες» ας δοθεί στη δημοσιότητα και η επιστολή του κ. Ράμμου για να κρίνουν ορθά όλοι, αν και τα πράγματα είναι «φως φανάρι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από