Ισχαιμία του μυοκαρδίου και βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος (πνευμονία) ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στον θάνατο τον 10χρονο Κωνσταντίνο από την Αγριά Βόλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ενώ έχουν παραγγελθεί και ιστολογικές εξετάσεις.

Ο ιατροδικαστής κ. Κραβαρίτης στην έκθεσή του είναι ξεκάθαρος σε ότι αφορά τον θάνατο του παιδιού από παθολογικά αίτια, ενώ η βαριά λοίμωξη, δηλαδή η πνευμονία, ήταν αυτή προκάλεσε την ισχαιμία, σύμφωνα με τα gegonotanews.

Αν υπήρχε ΜΕΘ…

Η ιατροδικαστική του κ. Κραβαρίτη επιβεβαίωσε όσα οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου κατέγραψαν στην δική τους έκθεση και ο απαρηγόρητος πατέρας εκτιμά, πως εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων, ο γιος του θα είχε σωθεί.

Ο μικρός μαθητής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο την Παρασκευή, με υψηλό πυρετό και με παρότρυνση ιδιώτη γιατρού προς τους γονείς του. Το 10χρονο παιδί πέθανε το Σάββατο στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου από οξεία μυοκαρδίτιδα. Είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό επειδή είχε τη γρίπη Α’, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Όμως, ο οργανισμός του δεν άντεξε και ο θάνατός του προκάλεσε σπαραγμό στην οικογένειά του και το σχολείο του.

Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με καταθέσεις που θα δώσουν όλοι οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί.

Συντετριμμένος ο πατέρας του, δηλώνει πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε εκτός από τα κινητικά, άλλα προβλήματα υγείας. Καταγγέλλει μαζί με φορείς Υγείας της περιοχής την ανυπαρξία ΜΕΘ Παίδων στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο της πόλης.