Κρατώντας τον πολυμορφικό χαρακτήρα του, η B-Class μπήκε για ένα ισχυρό λίφτινγκ, φέροντας πιο μοντέρνες τεχνολογίες ενώ η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX, διαθέτοντας πιο σπορ χαρακτηριστικά. Στο νέο μοντέλο ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά τεχνολογία LED στον βασικό εξοπλισμό αλλά και οι νέες ζάντες σε διαστάσεις έως 19 ίντσες. Όπως πάντα το γερμανικό μοντέλο δίνει έμφαση στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία. Πλέον ξεχωρίζουν οι δύο μονάδες 10,25 ιντσών ενώ ξεχωρίζει και το νέο τιμόνι.

Στο νέο εξοπλισμό ξεχωρίζει η κάμερα οπισθοπορείας, οι μεγάλες οθόνες πολυμέσων (2 x 10,25’’), τα πακέτα στάθμευσης και καθρεπτών, το πακέτο USB κ.α. Στα νέα συστήματα πολυμέσων, η B-Class παρέχει προσφέρει διαφορετικούς τύπους ενδείξεων με την οθόνη η οποία μπορεί να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις του πελάτη και τις εκάστοτε συνθήκες. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση,  τηλέφωνο, ανέσεις, ρυθμίσεις οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό τους. Επίσης, η συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Apple Carplay ή Android Auto Wireless είναι εφικτή, ενώ για ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας έχει προστεθεί άλλη μία θύρα USB-C.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του την φωνητική υποβοήθηση «Hey Mercedes» που ήδη υπάρχει σε αρκετά μοντέλα της φίρμας. Πιο πλούσιο είναι το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης, όπως το νέο σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κ.α. Η νέα B-Class έχει εξηλεκτριστεί με νέα υβριδκά plug-in μοντέλα: Τα υβριδικά plug-in μοντέλα της ανανεωμένης B-Class, όπως η Mercedes-Benz B 250 e, δίνει τη δυνατότητα αυτονομίας για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση έως 100 χλμ.

Η φόρτιση του σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, έχει βελτιωθεί και πλέον η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί  από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά ενώ πλέον ο ηλεκτροκινητήρας της νέας B-Class έχει επίσης εξελιχθεί και αποδίδει πλέον ισχύ 80 kW, αυξημένη κατά 5 kW. Συνολικά, η B-Class παραμένει ένα άνετο μοντέλο με οικογενειακό προσανατολισμό. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία κοστίζει από 43.500 ευρώ για τις εκδόσεις βενζίνης ενώ οι ντίζελ κοστίζουν από 53.900 ευρώ.