Με το άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο «Spare» να έχει προκαλέσει αναταραχή στο παλάτι, όσοι είναι γνώστες των θεμάτων που αφορούν τη βασιλική οικογένεια εκτιμούν ότι θα επέλθει συμφιλίωση. Από την περασμένη εβδομάδα ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για συμφιλίωση με την οικογένειά του. Σε πολλές από τις συνεντεύξεις του για την προώθηση της αυτοβιογραφίας του «Spare» μίλησε για συμφιλίωση.

Σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντάσεις, φέρεται να επίκειται συνάντηση του πρίγκιπα Χάρι και των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Ενόψει μάλιστα και της στέψης του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο.

«Όλα τα μέρη θα χρειαστεί να δείξουν ευελιξία, αλλά αυτό είναι δυνατό, διορθώνεται», ανέφερε πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Χάρι στη The Sunday Times.

Μια πιθανή συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου.

Πρίγκιπας Χάρι: Το μυθικό ποσό που θα πάρει για να βγάλει τα «άπλυτα» της βασιλικής οικογένεια στη φόρα

Και οι δύο πλευρές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει να παραδεχτούν πώς έκαναν πολλά λάθη. «Ποιος θα μας χωρίσει;» αναρωτιέται ο πρίγκιπας Χάρι στο «Spare», μιλώντας για το «αντίο» στον πρίγκιπα Γουίλιαμ την ημέρα του γάμου του.

Βέβαια, ο πρίγκιπας Χάρι κατάφερε με την εκρηκτική και άκρως αποκαλυπτική αυτοβιογραφία του «Spare» να απομακρυνθεί από τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο και τον αδερφό του. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα καταφέρει να συμφιλιωθεί μαζί τους. Να μην τον αντιμετωπίζουν πλέον ως εχθρό.

Ο πρίγκιπας Χάρι βλέπει την αυτοβιογραφία του «Spare» να κάνει απίστευτες πωλήσεις. Μόνο την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης, οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Χάρι είχε μετανιώσει την κυκλοφορία του όσο ήταν ακόμα ζωντανή η γιαγιά του. Είχε θέσει όρο στον εκδοτικό οίκο. Να μην κυκλοφορήσει όσο είναι ζωντανή η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η αυτοβιογραφία του εκδόθηκε τελικά τέσσερις μήνες πριν από τη στέψη του πατέρα του Καρόλου. Αποτελεί σε μεγάλο μέρος του ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα μέλη της οικογένειάς του. Θέλει, όπως αποκαλύπτει σε συνεντεύξεις, μια συγγνώμη από την οικογένειά του. Επισημαίνει, ωστόσο, πως δεν έχουν δείξει καμία απολύτως προθυμία να συμφιλιωθούν.

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να μιλήσει μαζί τους. Το δηλώνει με κάθε τρόπο. «Θέλω πίσω τον αδερφό και τον πατέρα μου». Όσα όμως αναφέρει στο βιβλίο του, έχουν στρέψει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εναντίον του. Φοβούνται όλοι τις συζητήσεις μαζί του, σε περίπτωση που τις αξιοποιήσει σε μελλοντική έκδοση.

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλει Κάρολο και Γουίλιαμ κοντά του

Δεν είχε αφήσει κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο απυρόβλητο. Μιλώντας για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον περιέγραψε ως «τον μεγαλύτερο εχθρό του». Το παλάτι του Μπάκιγχαμ τηρεί σιγή ιχθύος μετά την κυκλοφορία του «Spare», με τον Τύπο να κάνει λόγο για δυσαρέσκεια των Ουίνδσορ.

Η απόφαση της βασιλικής οικογένειας να μην προχωρήσει σε σχολιασμό των αποκαλύψεών του στην εκρηκτική αυτοβιογραφία του ενόχλησε τον πρίγκιπα Χάρι. Περίμενε την αντίδρασή τους. Αυτό όμως που συνέβη ήταν η εκκωφαντική σιωπή τους. Παρέμειναν όλοι ψύχραιμοι και συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να δώσουν καμία λαβή για περαιτέρω σχόλια.

«Πρέπει να το αφήσουν πίσω τους και να το τακτοποιήσουν μέχρι τον Απρίλιο. Οβασιλιάς πρέπει να έχει καθαρό το δρόμο πριν από τη στέψη», σημειώνει η πηγή που επικαλείται η The Sunday Times.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πρέπει να προσκληθούν στη στέψη ώστε η οικογενειακή διαμάχη να μην γίνει «περισπασμός» που θα επισκιάσει την τελετή. Η συμφιλίωση θα είναι άλλωστε ο μοναδικός τρόπος για να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να προχωρήσουν μπροστά όλοι μαζί ως οικογένεια.

«Χρειάζεται ο πρίγκιπας Χάρι να συναντηθεί με τον πατέρα του Κάρολο, τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ και κάποια άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εμπιστεύεται και τον υποστήριζαν πάντα, ώστε να μην πιστέψει ότι του έστησαν ενέδρα. Και οι δύο πλευρές πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν τα έκαναν όλα σωστά, ότι έκαναν λάθη. Να του πουν ότι καταλαβαίνουν τον πόνο που πέρασε. Ο βασιλιάς μπορεί να το κάνει».

Κατά πόσο όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ; Ο διάδοχος του θρόνου έγινε σάκος του μποξ για τον αδερφό του πρίγκιπα Χάρι. Άνθρωποι κοντά στον πρίγκιπα Γουίλιαμ εκτιμούν πως βράζει για την προδοσία του μικρότερου αδερφού του. Σε κάθε περίπτωση, ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να παραδεχτεί και τα δικά του λάθη. Ή θα συνεχίσει μια πορεία που φαίνεται να είναι αυτοκαταστροφική;