Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ως πιθανή ημερομηνία για την τέλεση της κηδείας προκρίνεται η ερχόμενη Δευτέρα στις 16 Ιανουαρίου.

Τα προβλεπόμενα

Νωρίτερα η Διαρκής Ιερά Συνόδος ανακοίνωσε τα εξής:

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ετοιμάζουν το Τατόι για την ταφή του

«Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως βασιλέως Κωνσταντίνου, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας».

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Θα ταφεί ως ιδιώτης – Οι αποφάσεις της κυβέρνησης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκδοθεί νεότερη πιο λεπτομερής ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Αυτό που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι ποια θα είναι η εκκλησία που θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία με επικρατέστερη την Μητρόπολη Αθηνών, καθώς αναμένονται πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.

Αγκάθι

«Αγκάθι» παραμένει το θέμα του λαϊκού προσκυνήματος την οποία αξιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου. Τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι δύο: Είτε να υπάρξει «λαϊκό» προσκύνημα για λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης κάτι που η κυβέρνηση εμφανίζεται να απορρίπτει, είτε να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο που θα ορίσει η οικογένεια του «τέως βασιλιά».

Εντός της ημέρας αναμένεται ανακοίνωση από την οικογένεια του Κωνσταντίνου με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι ο εκλιπών να ταφεί ως ιδιώτης.