Ο Άρης δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις του χθεσινού εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η απόδοση του ήταν γενικά άσχημη και ειδικότερα για ένα μισάωρο στο πρώτο ημίχρονο, από το 15′ έως και το 45′ ήταν κάκιστη.

Με τη συγκεκριμένη εικόνα που είχε στο παιχνίδι, η ομάδα του Πάρντιου δεν άξιζε να κερδίσει σε καμία περίπτωση. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το ότι ότι η ήττα της προήλθε από γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει.

Συγκεκριμένα,. πριν ο Ίνγκανσον στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Κουλιεράκης έκανε καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στον Πίρσμαν, γκρεμίζοντας τον, προκειμένου να κάνει στη συνέχεια την κεφαλιά-πάσα προς τον συμπαίκτη του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, ο VAR δεν την έλεγξε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε κάλεσε τον διαιτητή να την δει. Σε αντίθεση με τη φάση του πέναλτι που δόθηκε υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν και επί τέσσερα και πέντε λεπτά εξέταζαν τη φάση.

Αφήνοντας στην άκρη τη φάση του γκολ, από την οποία και κρίθηκε το παιχνίδι, η εικόνα του Άρη δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που θα έπρεπε σε ένα τόσο σημαντικό ματς. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ντέρμπι.

Σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε αδικαιολόγητη πίεση από τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στον Άρη, που περιορίστηκε, όμως σε ανούσια κατοχή της μπάλας.

Στις ελάχιστες φορές που οι κιτρίνομαυροι κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ορθολογικά τη μπάλα και να φτάσουν μέχρι την αντίπαλη εστία, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Αρκετοί ποδοσφαιριστές τους βρέθηκαν σε άσχημη μέρα.

Είναι λογικό η συγκεκριμένη εικόνα της ομάδας του να προβληματίζει τον Άλαν Πάρντιου. Ο Άρης χρειάζεται να βελτιωθεί άμεσα, καθώς τον περιμένει ένα δύσκολο πρόγραμμα τον μήνα που διανύουμε, με σημαντικά παιχνίδια, αρχής γενομένης από το εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΥΓ. Εκτός από την άσχημη αγωνιστική εικόνα, οι άνθρωποι του Άρη είναι αγανακτισμένοι και με την αντιμετώπιση της ομάδας τους από τη διαιτησία και ψάχνουν λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα.