Ανακοίνωση για το νέο εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 52χρονο δημοτικό υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Σαρωνικού εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Συγκλονίζει το Πανελλήνιο, το βίντεο με το σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα επί της Λεωφόρου Σουνίου», σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Ταυτόχρονα, προκαλεί τρόμο, ανείπωτο πόνο και αγανάκτηση στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς συναδέλφους τους να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται βαριά εν ώρα υπηρεσίας από την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας, τη μη αυστηρή τήρηση τους και την ασυνειδησία πολιτών-οδηγών.

Η λίστα με τα δυστυχήματα και ατυχήματα στους δρόμους κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων από συνεργεία των Δήμων μεγαλώνει διαρκώς, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να αυστηροποιηθεί και να συμπληρωθεί το πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ή να εφαρμοστεί πλήρως απ’ όλους, δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. και στα Υπουργεία. Όσο επικρατεί αυτός ο επικίνδυνος ωχαδερφισμός και η αδιαφορία, τόσο θα συμβαίνουν ατυχήματα σαν κι αυτό που έγινε στις 5:30 τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων στη Λεωφόρο Σουνίου, στην περιοχή της Πέτας Σαρωνικού», προσθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πατέρας δύο παιδιών

«Ο 52χρονος Δημοτικός Υπάλληλος, πατέρας δύο (2) παιδιών, την ώρα που επιχειρούσε να τοποθετήσει στον ειδικό βραχίονα του απορριμματοφόρου έναν κάδο απορριμμάτων, παρασύρθηκε από όχημα, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κατέληξε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και ο εγκληματικός τρόπος οδήγησης του νεαρού, του στέρησαν το δικαίωμα να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια του. Να σημειωθεί πώς κατά την διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε αναμμένα τα αλάρμ και τον ειδικό φάρο, όπως επιβάλλεται.

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν από τους Αιρετούς και τα αρμόδια Υπουργεία όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην θρηνήσει άλλα θύματα, να μην δει άλλους εργαζόμενους να μεταφέρονται βαρύτατα τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη για να μην φοβούνται οι εργαζόμενοι πώς θα φύγουν για την δουλειά τους και μπορεί να μη επιστρέψουν. Φτάνει πια… Δεν μπορούν οι Αρμόδιοι να γράφουν νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των ατυχημάτων χωρίς να κάνουν τίποτα για την αποτροπή τους», σημειώνει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στους Δήμους.

Να ενεργήσουν άμεσα

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις αρμόδιες αρχές: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη και οργή για ένα ακόμη τραγικό ατύχημα εργαζόμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον άτυχο συνάδελφο και την οικογένειά του με εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί για ακόμη μία φορά τους Αιρετούς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν άλλες ζωές εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά στον Τομέα Καθαριότητας. Ας σταματήσουν να είναι απλά θεατές σε βίντεο, σαν και αυτό που καταγράφει την πρόσκρουση του οχήματος στο απορριμματοφόρο, με τραγική συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του άτυχου υπαλλήλου. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους…».