Στη υπόθεση του θανάσιμου πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου.

Ο έμπειρος νομικός μίλησε περί συγκάλυψης από τις αρχές, τοκίζοντας ότι ο αστυνομικός δεν μπορεί να μιλάει για άμυνα. «Κυνηγούσε ένα 16χρονο παιδί μαζί μα άλλους συναδέλφους του» είπε.

Ξεσπά ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: «Μαύρες γιορτές, δεν έχουμε δικαιοσύνη»

Ο ίδιος τόνισε στο Open ότι «είχε να κάνει πολλές διαδικασίες -με βάση την εκπαίδευση που έχει κάνει σαν αστυνομικός- μέχρι να σηκώσει το όπλο και να πυροβολήσει». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «αν δεν ήταν Ρομά και ήταν ένα παιδί που ήταν στο κολέγιο, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός».

Η δολοφονία Γρηγορόπουλου

Μάλιστα, ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λέγοντας ότι «οι ίδιες δικαιολογίες είχαν ακουστεί».

Σημειώνεται πως παράσταση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 16χρονου ζητώντας -μέσω του δικηγόρου τους- να γίνει πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο που κατέγραψαν το επεισόδιο και βαλιστική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ3 και αναφέρθηκε στον αστυνομικό. «Καλές γιορτές να κάνει. Εγώ θα κάνω μαύρες γιορτές όπως ξέρει όλος ο λαός. Δικαιοσύνη δεν έχουμε. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες είναι λάθος. Αφού τον αφήσανε ελεύθερο πάει να πει ότι δεν έχουμε δικαιοσύνη».